Kategoriler
İhaleler

Gaziantep Valilik Konutu için harcanan ihale tutarları tepki çekti

Gaziantep Valilik Konutu için dört ayrı ihalenin değeri 7 milyon TL’yi buldu. Bunun üzerine basın yoluyla verilen tepki, 2018 yılında havuz yapımı için düzenlenmiş ihaleleri kapsadığını ortaya çıkardı.

Gaziantep Valilik Konutu için dört ayrı ihale

Başta Anteplilerce sosyal medya üzerinden dile getirilen tepki “Vali konutu değil saray yavrusu” sözlerine sebep oldu. Konut için dört ayrı ihalenin düzenlendiği ve bu ihalelerin toplam değerinin 7 milyon 300 bin TL’yi bulduğu iddiaları gündeme geldi. Söz konusu harcamaların odağında olan Gaziantep Valiliği’nden henüz bir açıklama gelmezken, ödemelerin havuz ve katlanır cam sistemi için yapıldığı belirtiliyor.

Birgün.com tarafından yapılan habere göre, Kamu İhale Bülteni’nde Gaziantep Valiliği Konutu için pazarlık yöntemiyle tam dört adet ihale düzenlendi. İsmail Saymaz’ın aktarmış olduğu bilgiler doğrultusunda Valilik, 4 Nisan 2018 tarihinde ‘Vali konutu yapım işi’ adı ile ihaleye çıktı. Toplamda 4 milyon 435 bin TL harcanan ihalenin Coşan Yapı Anonim Şirketi’ne verildiği aktarıldı.

Kamera sistemi için 2 milyon lira

Antep Valiliği, 2 Kasım 2018 tarihinde ‘Valilik Konutu çevre duvarı yapım işi’ adı ile bir ihale daha düzenledi. Bu ihalede toplamda harcanan miktarın 635 bin 250 TL’yi bulduğu görüldü. Valilik tarafından 2 Ağustos 2019 tarihinde ‘Gaziantep Vali Konutu çevre düzenlemesi, kamera ve güvenlik sistemleri yapım işi’ başlığı altında üçüncü bir ihale daha düzenlendi. Burada ödenen miktar ise 1 milyon 999 bin TL ile yine Coşan Yapı Anonim Şirketi’ne gitmiştir.

Yüzme havuzu için 300 bin lira

Valilik 28 Ağustos günü düzenlediği yeni bir ihalenin sonucunda yüzme havuzu ve katlanır cam sistemi için 296 bin 848 TL harcama yaptı. Antep Şahinbey Belediyesi’nden CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan’ın yapmış olduğu harcama eleştirisinde, ihalelerin daha öncesinin de olduğu iddiaları gündeme oturdu. Bu miktardaki harcamaların asıl kaynağının eski Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya olduğunu söyleyen Kalkan, ilk Valilik Konutu inşaatının beğenilmediğini ve atılı bir vaziyette durduğu bilgisini paylaştı.

Harcanan paraların çöpe gittiğinden bahseden Kalkan, şehirdeki çocukların EBA’ya giremediğinden ve derslerini takip edemediğinden söz ederek, yaşanan adaletsizliğe dikkat çekti.