Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Gaziantep’te 120 bin konutun satışı yapılacak

Gaziantep’te 120 bin konut satışı, inşaat çalışmaları devam eden Şahinbey Yamaçtepe Konutları projesinde satışlar Yamaçtepe Mahallesinde başlıyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şimdiden şehrin gözde mahallesine dönüşecek olan Yamaçtepe’ye ziyarette bulundu. 12 milyon metrekare üzerine kurulmuş olan bu mahalle, Tahmazoğlu’nun incelemelerinden geçti ve 2020 yılı Temmuz ayında satışların başlayacağı duyurusu yapıldı.

Gaziantep’te konut destekleri öne çıkıyor

Yamaçtepe Mahallesi’nin kurulumu için 12 milyon metrekare alan kullanılmıştır. Yakın zamanda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun denetimlerinden geçen mahallede, 120 bin konuttan meydana gelen Şahinbey Yamaçtepe Konutları projesinde satışların 2020 yılı Temmuz ayı itibari ile yapılması bekleniyor.

Ziyaret esnasında bulunduğu incelemeler sonucunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Tahmazoğlu; Şahinbey’in en gözde mahalleleri arasında yer alacak Yamaçtepe’nin şimdiden adaylığı bulunduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda çalışmaların devam ettirildiği alan üzerine yakınlığı ile bilinen Yamaçtepe Ormanı içine de düzenleme getirildi.

Gaziantep’te konut taleplerine yanıt verecek olan Yamaçtepe, şehrin batısında yer alıyor. Bu yüksek kotalı yer, Burç ve Yamaçtepe Ormanının hemen arasında yer aldığı için, şehrin havası batıdan gelmektedir. Böylece daha yaşanabilir bir alanın kazanımı ortaya çıkıyor. 12 milyon metrekarenin imara açıldığı ve ilk konutların Şahinbey Belediyesi tarafından yapıldığı bilinmektedir. Müteahhitlerin hızla ruhsat çıkardığı alanlarda inşaat çalışmaları yakın zamanda başlayacak.

Hedeflenen konutların altyapı çalışmalarından bir kısmı tamamlanmış ve diğer kısmı için çalışmalar devam ettirilmektedir. Çalışmaların Yamaçtepe Ormanında da devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, bölgenin hem piknik hem de spor alanı olarak faaliyete geçeceğini belirtiyor.

“Şehrin en güzel mahalleri arasına girecek”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yamaçtepe Ormanında başlattıkları çalışmaların devam ettiğini bildirirken; alan içerisinde gençlik kampının da yaşatılacağını söylüyor. Konuşmasına devam eden Tahmazoğlu;

“Çalışmaların Yamaçtepe mahallesi için yoğunlaştırıldığı ve asfalt çalışmalarının başlatıldığı bildirildi. İnşaatların kısa zamanda başlayacağı ve ihtiyaç durumuna göre çalışmaların süreceği öngörülmüştür. Yoğun taleplerin görüldüğü alan için konut satışları Temmuz ayında başlatılacak. Gaziantep’in en güzel mahalleleri arasında şimdiden gösterilen bu eşsiz yerin, Gaziantep ve Şahinbey’e hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.