Kategoriler
Gündem

Gazze’nin imar çalışmaları Temmuz’da başlayacak

Gazze’de Filistin çalışma ve İskan Başkanı Yardımcısı Naci Serhan bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. İsrail saldırılarının ardından yıkıma uğrayan Gazze’nin imar çalışmaları temmuz ayında başlayacağını bildirmiştir. Gerekli malzemeler Mısır üzerinden getirilecektir. Önceki ve sonraki saldırıların ardından Gazze’de kapsamlı bir imar çalışması yapılması gerekmektedir. Bunun için de gerekli yapım çalışmaları yaklaşık olarak 3 milyon dolar olduğu söylenmektedir. Bakan Yardımcısı imar için gerekli malzemelerin İsrail’den değil de Mısır üzerinden gelmesi konusunda açıklama getirmiştir.

Mısır’dan Gazze’ye İçin Malzemeler Getirilecek

Gazze’nin yetkilileri ziyaret sırasında Mısır istihbaratı, Sina Ticaret ve Müteahhitlik şirketinden yetkililerden bir araya gelmiştir. Gazze’nin imarı için ihtiyacın olunduğu malzemeler için bir alışveriş gerçekleştirilmiştir. Kentin önceliklerine ilişkiye sıralamalar yapıldığında ilk olarak elektrik daha sonra eğitim, sağlık ve altyapı tarım ekonomi ve İskân alanlarına ilişkin Mısır’a bir dosya sunulmuştur. Mısırlı teknik heyetinde geçen hafta Gazze’de yapılan incelemeler doğrultusunda ihtiyaçları hakkında tespitler yapılmıştır. Bu konu hakkında Naci Serhan imar konusunda yabancı iş gücü kullanılmasına dair bir açıklamada bulunmuştur. Mısır Gazze’deki işsizliğin yüksek boyutlu olduğu ve Gazze’nin gençlerin elleri ile inşa edeceği kararındayız açıklamasını ortaya sunulmuştur.

Gazze’nin İmar Çalışmaları Nasıl istihbaratı ile Birlikte Yapılacak

Mısır’ın sunmuş olduğu bu mail desteğini yönetimi için istihbaratı başkan yardımcısı başkanlığında bir yüksek komisyonda kurulmaktadır. Naci Serhan bu imarın temmuz aylarında başlayacağını belirtmiştir. Finansmanın sağlanması durumunda bir ya da iki yıl içerisinde imar tamamlanacaktır. Finansman konusunda da özellikle Mısır ve Katar’ın karşılıksız destek sunacağını da bu konuşmada belirtilmiştir. Daha önceki yıllarda da Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman gibi ülkelerde de yardımlarına devam edeceğini emin olduklarını söylemiştir.

Bu şekilde kaside yapılmaya başlayacak yeni imar çalışmaları için temmuz ayı belirlenmiştir. Bu şekilde güncel olarak takip edilebilir.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version