Kategoriler
Proje Haberleri

Geçen yıl 3 yabancıdan biri vatandaşlık için konut aldı

EVA Gayrimenkul Değerleme 2019 yılında yabancıların Türkiye’de gerçekleştirdiği gayirmenkul yatırımlarını değerlendirdi. Bu kapsamda EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre geçtiğimiz 2019 yılı içerisinde yapılan yabancı yatırımların yüzde 35’i vatandaşlık sağlamak için gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de toplamda 10 milyon 871 bin 131 metrekarelik bir gayrimenkul yatırımı oluşturuldu.

Vatandaşlık edinimi için gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar için, bu kapsamda ilk sırada Konya ili yer alıyor. Konya’yı sırasıyla İstanbul, Afyonkarahisar, Manisa, Karaman, Bilecik, Bolu,Tekirdağ, Antalya ve Kocaeli takip etmiş durumda.

Tercihlerden bir diğeri olan İstanbul şehrinde ise yabancı yatırımcılar ilk olarak Büyükçekmece, Başakşehir ve Beylikdüzü ilçelerini tercih ediyor. Toplam miktarda yüzde 35’lik bir oranda vatandaşlık alımı için yapılan gayrimenkul yatırımlarına İstanbul şehri olarak baktığımızda ise, yüz ölçümü bazında yaklaşık olarak yüzde 15’lik bir oranın burada gerçekleştiğini görüyoruz.

Ülkemizde yapılan, vatandaşlık edinimi için olan yatırımlarda ülke sıralamalarına baktığımızda da ilk sırada Mısır yer alıyor. Bunun devamında ise İran, Irak, Filistin, Katar, Çin, Yemen, Afganistan, Ürdün ve İsrail bulunuyor.