Kategoriler
Emlak Haberleri

Gelibolu Adası satışa sunuldu

Gelibolu Adası, hissedarlarının anlaşmaları üzerine 15 milyon dolara satılmayı bekliyor. Yeni alıcısını bekleyen ada, Gökova Körfezi’nde iş adamı Özgür Kürşat ve 22 hissedarının anlaşmaya varması sonucunda satılığa çıkarıldı.

Gökova Körfezi’nde bulunan Gelibolu Adası’nı almak isteyen kişiye, ayrıca pazarlık yapacağını söyleyen iş adamı Kürşat; dünyaca ünlü turistik mahalledeki adanın yeni alıcısını bekliyor. Özellikle son günlerde koronavirüs (covid-19) salgın hastalığının yol açmış olduğu dünya üzerindeki panik havası, yatırımcıları ada almaya yönlendirmişti. Amerika’da zengin iş adamları aileleri için yeraltı evleri inşa ettirirken, Portekizli futbolcu Ronaldo gibi ünlüler ada satın almaya başladı.

Gelibolu Adası turistik bir cennet

Marmaris ilçesinin turizm cennetlerinden biri olan Çamlıca’da alıcısını bekleyen, 15 milyon dolar değerindeki ada 22 hissedarın onayı ile alıcısını bekliyor. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte sıklıkla ziyaret merkezi olan Gelibolu Adası, doğal güzelliği ile turistleri etki altına almakta. Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan adanın toplam 34 bin 854 metrekare alanı bulunmaktadır. İsteğe göre alıcının spor tesisi ve günübirlik sosyal donatılar inşa edebileceği söyleniyor.

Ayrıca dalış için oldukça uygun olan ada, Çamlı İskelesi’ne yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıkta bulunmakta. İş adamı Özgür Kürşat, adanın kendilerine dede mirası olduklarını belirtti. Adanın özelliklerini tanıtmaya devam eden Kürşat, “önünde sualtı mağaraları bulunan adaya günübirlik tesis yapmasına izin verilmektedir. Turizm için değerli bir konumda olan ada, Gökova Körfezi’nin önemini taşıyor. Maldivler üzerinde yapılan bungalov evleri rahatlıkla yapılabilir. Hissedarı çokça bulunan adada böyle bir girişimi gerçekleştirmedik. Bu yüzden Gelibolu Adası’nı 15 milyon dolara satışa çıkarmayı uygun görüyoruz. Ciddi bir alıcı çıktığı takdirde pazarlığa açık olduğumuzu söylemeliyiz,” olarak kendini ifade etti.

Gökova Körfezi’nin önemi

Türkiye’nin güneybatısında yer almakta olan, Bodrum Yarımadası ve Datça Yarımadası arasında uzanan Ege Denizi körfezidir. Yaklaşık olarak 100 kilometre uzunluğa sahip dar körfezin çıkışında İstanköy Adası bulunuyor. Kıyı uzunluğu bakımından 400 kilometre ölçüye sahip körfez, belli şartları karşıladığı takdirde yat turizmine açıktır.

Amatör balıkçılık, güneşlenme, sualtı dalış sporları, su kayağı, rüzgar sörfü gibi pek çok önemli dallara hizmet etmektedir. Ayrıca karayolundan uzak olması yapılaşmanın önünü kesiyor. Körfez kıyılarında saat yönüne doğru baktığımızda bizleri ilk olarak Bodrum karşılıyor. Devamında ise Milas, Muğla, Ula, Marmaris ve Datça yerleşmelerinin sınırları bulunmaktadır.