Kategoriler
Ekonomi

Gelişmekte olan ülke birimlerinin parası zayıf… Dolar/TL yine rekor kırdı

Ülkelerde yükselişe geçen koronavirüs bulaş sayısının yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nde çıkacak teşvik paketine yönelik umutsuzluklar, küresel piyasalardaki risk iştahını zayıf tutuyor. ABD on yıllık tahvil faizi düşerken dolar endeksi, değer kazanıyor. Dolar/TL, 7 lira 99 kuruşu aşarak rekorunu yukarı taşıdı.

Türk lirası dâhil olmak üzre gelişmekte olan ülkelerin para birimleri, baskı altında. TCMB’nin faiz kararının ardından yükselişe geçen lira karşısındaki ABD doları, jeopolitik risklerle de beraber üst seviyelerde bulunuyor.

TL varlıklar negatif ayrıştı

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, TCMB Para Politika Kurulu tarafından verilen repo ihale faizine ilişkin kararın ardından TL varlıkların gelişmekte olan diğer ülkelerin para biriminden olumsuz yönde ayrıştığını kaydetti.

Ziraat Yatırım, USDTRY paritesindeki desteğin 7 lira 98 kuruşta, direncin ise 8 lira 10 kuruşta olduğunu kaydetti.

Lira karşısındaki avro değer kazandı

Dolar karşısında değer kaybeden avro, Türk lirası karşısında değer kazandı. Alan Yatırım, lira karşısındaki dolar ve euro kurlarında; orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin bulunduğunu kaydetti. Dolar karşısındaki euro kuru, yüzde 0,37 oranında günlük değer kaybı içerisinde bulunuyor.

Döviz kurları ne kadar?

Lira karşısındaki ABD doları, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının yüzde 0,35 üstünde bulundu. Avro kuru ise yüzde 0,63 değer kazandı. Saat 16.36’dan itibaren serbest piyasadaki USDTRY yüzde 1,54 değer kazancında. Lira karşısındaki euro kuru, dünkü kapanışının yüzde 1,25 üstünde. İngiliz sterlini ise yüzde 1,48 değer kazancı içerisinde.

Lira karşısındaki Amerikan doları, gün içerisinde 7 lira 93 kuruş ile 8 lira 9 kuruş bandında işlem gördü. Avro 9 lira 42 kuruş ile 9 lira 56 kuruş arasında bulundu. Sterlin ise en düşük 10 lira 38 kuruşu, en yüksek ise 10 lira 54 kuruşu gördü.

Aynı dakikadan itibaren dolar, 8 lira 8 kuruştan işlem görüyor. Euro kuru 9 lira 56 kuruşta bulunuyor. Pound kuruysa 10 lira 54 kuruş satış fiyatında.