Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Gemlik Belediyesi toplu konut başvuru belgeleri

Gemlik Belediyesi Toplu Konut projesindeki başvurular açıldı. Belediye, 93 daireyi açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. Bursa’nın Gemlik ilçesinde satışa sunulacak 93 dairenin ihalesi, Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilecek. Cihatlı Mahallesi’ndeki 86 daire; Çamlık ve Çukurbahçe’deki 13 daire için başvurular, 13 Temmuz Pazartesi günü, saat 16.00’ya kadar sürecek.

İhale ise 14 Temmuz Salı günü, saat 9.30’da başlayacak. Her taşınmazın müracaatları ve ihaleleri ayrı ayrı yapılırken ihale etkinliği; Hamidiye Mahallesi, Irmak Sokak, Sosyal Yaşam Merkezi Binası No:138 Gemlik/Bursa adresindeki Kent Konseyinde gerçekleştirilecek.

Evin ihale bedeni, peşin olarak ödenirken tahmini bedel üzerinden yüzde 3 oranında geçici teminat alınacak. Şartname bedeli 100 lira, Belediyenin ilgili veznelerinden birine yatırılacak. Katılımcılar, ihale şartnamesini, mesai saatleri içinde Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görebilecek. 

Başvuruda gerekli belgeler

Gemlik Belediyesinin Toplu Konut projesinden konut satın almak isteyenler, taşınmazın satış şartnamesini her sayfasını ayrı ayrı imzalayarak başvuruda teslim edecek. Belediyeden konut satın almak isteyenler, geçici teminat bedeli makbuzunu veya teminat mektubunu başvuru esnasında teslim etmek zorunda.

Söz konusu projeden konut satın alacak gerçek kişiler, nüfus cüzdanının örneğini ve muhtarlıktan veya Nüfus Müdürlüğünden alınmış ikametgâh belgesini başvurusu sırasında sunacak. Öte yandan ihale tarihinden en geç bir ay önce alınmış ilişkisiz veya borcunun bulunmadığına dair belgenin başvuruda teslim edilmesi gerekiyor.

Belge, SGK’den ve Vergi Dairesinden alınıyor. İhale şartnamesinin alındığına ilişkin belge, makbuz da başvuruya eklenecekken ihaleye katılacak kişinin Gemlik Belediyesine borcu olmadığına ilişkin belge de sunması gerekiyor. Ayrıca, yer görme belgesi de istenen evraklar arasında.

Tüzel kişiler için başvuru belgeleri

Gemlik Belediyesi Toplu Konut projesindeki evlere yönelik ihaleye katılacak tüzel kişiler de Tescil Belgesi’ni ve Vergi Dairesi Kaydı’nı başvuru belgeleri arasına ekleyecek.  

Tüzel kişiler, ayrıca, teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tarafından tasdiklenmiş belge ve imza örneğini 13 Temmuz saat 16.00’ya kadar sunacak. İhaleye katılmak için yetkili organ tarafından alınan kararın aslı veya noter tasdikli suretinin yanı sıra ihaleye katılmak üzre yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza sirküleri, vakıflar için isteniyor.

Dernekler için başvuru belgeleri

Gemlik Belediyesi Toplu Konut projesine ilişkin ihaleye katılmak isteyen dernekler, ihaleye katılmak üzere yetkilendirdiği kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli suretine ek olarak etkilinin noter tasdikli imza beyannamesini ve dernek tüzüğünün noter tasdikli suretini başvuru için getirecek.

Ortak girişimler için noter tasdikli ortak girişim beyannamesi isteniyor. Beyannamenin şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenmesi gerekiyor.

Kaynak: Taşınmaz Haber