Kategoriler
Ekonomi Gündem

General Motors, milyonlarca aracını geri çağırdı

ABD’li otomobil devi General Motors, milyonlarca aracı geri çağırdı.

AA’dan Emre Aytekin’in haberine göre; General Motors, fren sisteminde sonradan tespit edilen teknik problem sebebiyle 3,4 milyon adet kamyonet ve cipi geri çağırdı. Geri çağrılan araçlar, düzeltilip sahiplerine ücretsiz olarak tekrar teslim edilecek.

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, sürücülerden gelen şikâyetler üzerine 2018 yılının ekim ayında soruşturma başlatmıştı.

Otomotiv firması, toplam 3,4 milyon adet aracın geri çağırdığını duyurarak 2014 ile 2018 modelleri arasındaki, Chevrolet Silverado, GMC Sierra 1500, GMC Sierra 2500 ve GMC Sierra 3500 kamyonet modelleri ile 2015 ile 2017 modelleri arasındaki Cadillac Escalade ve 2015 ile 2018 modelleri arasındaki GMC Yukon, Chevy Suburban ve Tahoe cip modellerini toplayacağı belirtildi.

Kaza riskini artırıyor

Konuyla ilgili bilgi veren Şirket yetkilileri, geri çağrılan araçlardaki elektrikli fren pompasının eskidikçe daha az vakum gücü üreterek fren problemini doğurduğunu; oluşan fren probleminin ise kaza riskini artırdığını ifade etti.

ABD’de 40 bin işçi greve çıkacak

General Motors firmasına daire diğer bir gündem ise işçilerinin greve çıkacak olması. United Auto Workers (Birleşik Otomobil İşçileri) sendikası, otomotiv firmasında çalışan yaklaşık 40 bin işçinin grev yapacağını bildirdi.

Detroit şehir merkezinde düzenlenen basın toplantısında topu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girdiği belirtildi.

TeleSUR’daki habere göre; United Auto Workers (UAW) sendikasının General Motors’la ilişkilerinden sorumlu UAW başkan yardımcısı Terry Dittes ise bu gelişmelerden sonra grev kararı aldıklarını belirterek “Durumu hafifletmiyoruz, bu bizim son çaremiz.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşecek grev, 12 yıldan sonra ülke çapında yapılan ilk grev olacak.

General Motors: İyi niyetle ve aciliyetle müzakere ettik

General Motors yetkilileri ise UAW’ye yapılan teklifin 7 milyar dolardan fazla yatırımı, 5 bin 400 yeni kişinin işe alımı ve 8 bin dolar miktarında sözleşme onaylama ikramiyesini içerdiğini belirtirken “İyi niyetle ve aciliyetle müzakere ettik” dedi.