Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Giresun Dereli Afet Konutları inşaatı bitmek üzere

Giresun, 22 Ağustos 2021 yılında yaşanan selden en çok etkilenen ilçeler arasında Dereli gelmektedir. Dereli ilçesinde yapımı süren Giresun Dereli Afet Konutları projesinin inşasında güvenlik sonra estetiğe önem verilmişlerdir. Yapımı süren bu 214 konut ve 82 iş yerinin anahtarı selin yıl dönümünde sahiplerine teslim edilecektir. Meydana gelen bu sel felaketinin ardından alınan kararla yıkama gerçekleştirilen iş yerleri ve konutların bulunduğu ilçe merkezlerinde konut ve iş yeri inşaatı devam ediyor. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Dereli Belediye başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu afet konutlarının selin yıl dönümü olan Ağustos ayında sahiplerine teslim edileceğini bildirmiştir.

Ağustos ayında teslimler başlıyor

Şenlikoğlu bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Yeni yapılan konutların ilçemiz için hem güvenli hem de daha estetik bir çehreye kavuşacağını belirtmiştir. Ağustos ayı içerisinde teslim edilmesi planlanan konut ve iş yerlerinde çok hızlı bir çalışma sürmektedir. Konut inşası sona yaklaşacaktır. Bir ay içerisinde oranın inşası ve çevre düzenlenmesi bitmiş olacaktır. 82 işyeri ve 72 konusunda bulunduğu merkezlerdeki konutlarda proje değişikliği dolayısıyla biraz geç başladığı söylenebilir.

Proje içerisindeki kamu binalarının ihalesi bekleniyor

Konut ve iş yerleri haricinde kamu binalar da bu projenin içerisindedir. İhalenin önümüzdeki günlerde yapılacağını bakan Şenlikoğlu belirtmiştir. Kamu binalarında ihalelerin şu an daha yapılmadı ama önümüzdeki günlerde yapılacağını söylemiştir. Projesi hazır ihalesi de yapılacaktır. Kamu binaları içerisinde Hükümet Konağı İlçe Emniyet Müdürlüğü adliye Halk Eğitim Merkezi Öğretmenevi ve Belediye binası bulunmaktadır.

Giresun Dereli Afet Konutları iyi bir konumda

Dereli ilçesinde yaylaların diyarı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Şenlikoğlu bir açıklama gerçekleştirmiştir. İlçenin Giresun Sivas karayolu üzerinde bulunması nedeniyle önemli bir geçiş güzergahı olduğunu belirtmiştir. Bununla birlikte Kümbet, Kulakkaya gibi turizm cazibelerini de önemli yaylalara sahip olduğunu belirtmiştir. Dolayısı ile ilçenin binlerce insanın ulaşım sağlayacağı bir yer olduğunu da altını çizmiş vaziyettedir.

Bu şekilde Dereli’de afetzedeler için yapılan konut planına açıklayabiliriz. Dereli’de ki Bu afetzedeler için yapılan konutlar ağustos ayında sahiplerine teslim edilecektir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…