Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Giresun ve Rize için acele kamulaştırma kararı alındı

Giresun ve Rize için kamulaştırma kararı alınırken, Trabzon’da 176 konut inşasının yapılacağı duyuruldu. Bu sayede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Karadeniz Bölgesi’ndeki çalışmalarına yoğunluk kazandırmaya devam ediyor.

Giresun ve Rize için alınan karar Resmi Gazete’de

Resmi Gazete aracılığıyla duyurulan Cumhurbaşkanı kararı, Giresun ve Rize’deki bazı taşınmazların kamulaştırılmasına neden oldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla verilen karara göre, 22 Ağustos 2020’de Giresun’da meydana gelen sel felaketinden sonra çevrenin yeniden iyileştirilmesi için hızlı adımlar atılıyor. Sel ile birlikte heyelan sorunuyla karşılaşan Giresun’un Doğankent ve Dereli ilçelerinde konutları zarar gören vatandaşlara sağlıklı yapılar inşa edilecek. Ancak bundan önce bazı taşınmazlar için vatandaşların kamulaştırma kararına uyması bekleniyor.

Rize’de ise merkez ilçeye bağlı olan Muradiye beldesinin sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların sosyal konut projesi kapsamında kamulaştırılması beklenmektedir. “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” olarak duyurusu yapılan projede, Rizeli dar ve orta gelirli ailelerin yeniden yanında olunacağı belirtildi.

Trabzon için 176 konut ihalesi

Trabzon’da 176 konutun inşaatını üstlenen TOKİ’den ihale duyurusu yapıldı. Buna göre, altyapı ve çevre düzenlemesi işi için yüklenici firmanın seçileceği ihale 25 Eylül’de TOKİ Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek. Trabzon’un Tonya ilçesinde 176 konutun inşası için, Tonya İlçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında ihalenin 25 Eylül Cuma günü yapılması bekleniyor. Verilen detaya göre, işe başlama tarihi ihalede seçilen yüklenici firma tarafından 10 gün içerisinde olması hedeflendi. Teslimler ise 400 günün sonunda gerçekleştirilecek. Belirtilen ihalenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Toplantı salonunda saat 11:00’da yapılacağı bildirildi. Katılımcıların ihale saatinden önce yerlerini alması gerekiyor.

Sel felaketine ilişkin habere göz atmak için tıklayınız.