Kategoriler
Emlak Haberleri

Giresun’da sel felaketinin izleri sağlıklı konut projeleriyle siliniyor

Giresun’da sel felaketinden etkilenen alanlara yeni konut projeleri inşa ediliyor. Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulunan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Dereli ve Doğankent’e konut ve iş yeri kazandırıldığını açıkladı. Konutların mağdurlara bir an önce kavuşturulması adına başlatılan çalışmalar, yıl sonu itibariyle hızını kesmiyor.

Giresun’da sel felaketinden etkilenenlere sağlıklı konutlar

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, gerçekleşen selde Dereli ve Doğankent’in diğer alanlara göre daha fazla zarar gördüğünü söyledi. Felaketin ardından bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un incelemelerinin ardından çalışmaların başlatıldığı alanlarda; gün itibariyle konut ve iş yerlerinin inşaatlarına hız kazandırılmıştır. Konutların hızlı bir şekilde inşa edilip teslim edileceğini yaptığı yazlı açıklamayla aktaran Öztürk, “Dereli, afetten etkilenen bölgelerin en başında gelmekteydi. Yapılacak yeni konut ve iş yeri projeleri ile Dereli’miz eskisinden çok daha güzel olacak, tabiri caizse küllerinden yeniden doğacaktır” dedi.

Çalışmalar yüzde 20 seviyesine erişti

Gerçekleştirilen proje planlarının doğrultusunda bölgeye 71 konut ve 82 dükkân inşa edilecek. Hedef teslim tarihlerinin 14 Haziran 2021 olduğunu belirten Öztürk, Dereli’nin Sütlüce Mahallesi’nde devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Mahallede gerçekleştirilen çalışmalar, 142 konutu kapsıyor. Belirli rakam üzerinden çıkılan yolda tamamlanma oranı şimdiden yüzde 20’yi buldu. İnşaatın 3 Mayıs 2021’de bitmesi hedeflenirken; Doğankent ilçesinin Merkez Mahallesi’ndeki inşaatın 24 Mayıs 2021 tarihinde tamamlanmasına karar verildi. Burada gerçekleştirilen proje çalışmaları 156 konut ve 70 dükkânı kapsamaktadır. Tüm bu çalışmalarla birlikte Dereli, Doğankent ve Tirebolu ilçelerinin selde etkileşim gördüğü alanlar olarak belirlenmesinden hemen sonra; köylülere 250 kadar köy evi projelendirilmiştir. Evleri afetten zarar gördüğü tespit edilen köylülerin talepte bulunması ve belirledikleri uygun yerleri gösterdikleri süreçte; ihtiyaca yönelik geliştirilen köy evlerinin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Kayıplar unutulmadı

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk, Giresun’da sel felaketinden etkilenen mağdurlar kadar hayatını kaybeden vatandaşları da unutmadı. Kaybedilen canların aziz hatıralarını kalplerde taşıdıklarını belirten Öztürk; kısa sürede yaraları sarmanın ve eskisinden daha güzel yerleşim alanlarına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın afette zarar gören bölgeler hakkında bilgi edinmeyi bırakmadığı dönem boyunca projelendirme sürecine dair destekler bir an olsun kesilmemiştir. Öztürk, ilgili yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkürlerini sundu. Teşekkür kısmında bürokratları ve sivil toplum kuruluşlarını atlamayan milletvekili, “Giresunlular olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek yazısını noktaladı.

Exit mobile version