Kategoriler
Emlak Haberleri

Girişimciler sektörde yer edinmeye başlıyor

Girişimciler gayrimenkul sektöründe yaşanan fırsatları kendi lehine çeviriyor. RE/MAX Türkiye altında aldıkları profesyonel eğitimlerle birlikte emlak danışmanlığına adım atanlar artık saha içi çalışmalarda yer edinecek.

Girişimciler sektöre yeni bir soluk getirdi

Konut kredisinde yaşanan büyük indirimin ardından vatandaşlar hayallerine kavuşma arzusuyla yola çıktı. Bu sayede yalnızca 1 aylık kısa sürede konut satışlarında yılın rekoru elde edildi. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe yaşanan toparlanmanın ardından önümüzdeki süreç gidişatı belirleyecek. Sektörde gelişen hareketlenmenin özellikle yeni girişimcilere de sahne olduğu görüldü. Kendi işini kurmak isteyen kişilerin sayısında artış yaşanırken, gayrimenkul sektörüne olan ilgi de giderek artış gösterdi.

Dijitalleşen firmalar kazanıyor

Pandemi sürecinde gayrimenkul sektörü ve ona bağlı 250 alt sektörün durgunluk yaşaması hükümet teşviklerine neden oldu. Ancak süreç boyunca dijitalleşerek teknolojiyi yakalayan RE/MAX ve benzeri firmalar Türkiye üzerinde yenilikçi anlayışını sürdürmüştür. Bu anlayışla birlikte kendi işini kurmak isteyen yeni girişimciler sektörü doldurdu. Türkiye’nin en önemli gayrimenkul şirketi olarak bilinen RE/MAX Türkiye ise, son 3 aylık süreçte 750 kişiden fazla girişimcinin sektöre giriş yaptığını belirtmiştir. Girişimciler gayrimenkul danışmanı olabilmek için şirketin ‘Power Start’ eğitimlerine katılarak kendini geliştirdi.

“3 günde 388 yeni girişimci sektöre adım attı”

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, son 3 aylık dönemin özellikle kendi işini kurmak isteyen girişimcilerde artışa neden olduğunu belirtti. Sektör altında çalışan ve RE/MAX markasını tercih eden toplamda 750 kişiden fazla yeni gayrimenkul danışmanı firmaya adım attı. 6-7 ve 8 Temmuz tarihlerinde sektör bazlı rekor katılım görülürken, RE/MAX bünyesine üç günde 388 kişi katılmıştır. Ekibe katılan yeni girişimcilerin eğitimleri tamamlanmış ve profesyonel gayrimenkul uzmanı olarak saha içi çalışmalarda bulunmuştur.

6 aylık sıkı bir eğitim

Profesyonel gayrimenkul danışmanı yetiştiren RE/MAX Türkiye eğitimlerini 6 ayda tamamlıyor. Eğitim programının özel olarak geliştirildiği görülmekte. Videolu eğitim, canlı yayın eğitimi, sınıf eğitimi, sınav ve takip sistemi içeren ‘blended learning’ isimli özel bir eğitim metodu uygulanmaktadır. Eğitimlerin online ve sınıf derslerinden oluştuğu bilinirken, kişiler online sistem üzerinden sorularını da uzmanlara yöneltebiliyor.