Kategoriler
Emlak Haberleri

Global Residential Cities Endesk Raporu Açıklandı

Global Residential Cities, dünyanın pek çok şehrindeki konut fiyatlarının değerlendirildiği uluklararası endeks raporu yayınlanmıştır. Endekse göre; 2021 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarındaki artış çerçevesinde dünyanın ilk 10 kenti açıklandı. Bu kentler arasında Moskova ve St. Petersburg, Ankara ve İzmir bulunmaktadır.

Global Residential Cities Endeksine göre Türkiye İlk Sırada

Bu yıl içinde konut fiyatlarındaki artış konusunda Türkiye’deki iki şehir birinci sırada yer almıştır. Uluslararası Global Residential Cities endeksi, Knight Frank tarafından hazırlanmıştır. Bu endekste 150 dünya kenti arasında bu yılın ilk çeyreğinde konut fiyatlarında en yüksek artış görülen ülkeler sıralanmaktadır. İlk sırada yüzde 22,9 artışla İzmir olurken, bu şehri ikinci sırada yüzde 30,3 oranlık fiyat artışıyla Ankara takip etmektedir. Üçüncü sırada ise yüzde 30,1 artışla Yeni Zelanda’da bulunan Wellington kenti yer almaktadır.

Moskova’da Fiyatlar Yüzde 22,4 Oranında Arttı

Emlak konusunda uzmanlaşan Knight Frank şirketi tarafından düzenlenen derecelendirme, son bir sene süresince dünya genelinde 150 kentte konut fiyatları incelenmiştir. Konut fiyatlarındaki küresel artış ortalama yüzde 7,4 olarak açıklanmıştır. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; Rusya’nın başkenti Moskova’da konut fiyatlarındaki artış yıl içinde yüzde 22,4 oranında olduğu gözlenmiştir. Ayrıca Moskova, söz konusu artışla beraber konut fiyatlarında en çok artışa sahip 7. kent olmuştur. Bunun yanı sıra geçen yıl Moskova, konut fiyatlarındaki artışta dünya kentleri arasında 143. sıradaydı.

Global Residental Cities endeksine göre; Rusya’nın bir diğer büyük kenti olan St. Petersburg, konut fiyatları artış değerlendirilmesi sonucu 6. sıradan 8. Sıraya düşmüştür. Bunun yanı sıra konut fiyatlarındaki artışla bir yılda yüzde 22,1 oranına sahip olmuştur. Ayrıca St. Petersburg’da geçen sene ocak ve mart aylarında konut fiyatlarındaki artış yüzde 14 olarak kaydedilmişti.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version