Kategoriler
Emlak Haberleri

Göktekin Yapı sektöre dair önemli raporu yayımladı

Göktekin Yapı tarafından “Hayal Ettiğiniz Yaşam Alanı” araştırmasında çarpıcı gerçekler ortaya çıkıyor. Evde en çok geniş alanların özlendiği gözler önüne serilirken, Adana markalı konut anlayışında yenilikler kazandırılması için araştırmaya yer verildi. Tüketici bazlı yapılan araştırmada ise kişilerin en çok geniş alanlara hasret kaldığı ortaya çıkarıldı.

Göktekin Yapı, Adana’ya değer katmaya devam ediyor

Adana faaliyetli bir marka olan Göktekin Yapı, yenilikçi konut projeleriyle sıkça adından söz ettirmektedir. Yeni tip koronavirüs (covid-19) sürecine ilişkin ev tercih alışkanlıklarında yaşanan değişimin daha net anlaşılabilmesi adına önemli bir araştırmaya imza attılar. 4 bin kişinin araştırma adına oluşturulan ankette yer aldığı bilinirken, beklenen katılımın sosyal medya kanalları aracılığıyla tamamlandığı biliniyor. Açık uçlu sorulardan oluşturulmuş olan araştırma sayesinde tüketici evde en çok ne istediğini sektörle paylaşmış oldu.

Tüketicinin talepleri yeni projeleri oluşturulacak

Göktekin Yapı’nın ortaya koymuş olduğu araştırma sonuçları kişilerin ev içerisinde en çok geniş alanlar istediği belirlendi. Bu araştırmanın yapılmasında en büyük nedenin sektöre faydalı olabilmek olduğunu belirten firma, sektördeki öncülerle birlikte aynı kalitede hizmet vermeyi kolay hale getirmiştir. İlk olarak tüketicinin isteklerini tanımak ve buna dair atılımlarda bulunmak isteyen Göktekin Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Göktekin konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan, Adana ve çevresinde kendilerinden daha fazla tecrübe sahibi olan diğer yapı şirketlerinden bahsetti. “Çok çok değerli, tecrübeli ve güçlü” olarak atfettiği diğer sektör firmalarına dair konuşmaya devam eden başkan, kendilerine ait sorumlulukların oldukça fazla olduğunu belirtiyor. “Yurttaşların isteklerini anlamalı ve onları daha mutlu yaşam alanlarına kavuşturmak için çaba göstermeliyiz” diyen başkan, bu dönemde en çok halka yönelik bir araştırma içerisine girdiklerini dile getirdi.

Maliyette her geçen gün biraz daha artış yaşıyor

İnşaat üretim ve işçilik malzemelerinde yaşanan artış her geçen gün yeniden katlanırken, insanların haklı olarak ekonomik evler istediği aşikârdır. Bu doğrultuda hareket eden firma, proje geliştirme ve yürütme verimliliğini artan talepler doğrultusunda, ortaya çıkan masrafları nasıl karşılaması gerektiğine dair çözüm arayışlarına girdi. Bunun üzerine inovatif sisteme geçen firmanın artık teknoloji ve yalın çalışma felsefeni birleştirdiği görülüyor. Ayrıca bu sayede belirlenen amaç doğrultusunda oluşan dar boğazdan kurtulma beklentisi doğmuştur.

2020 yılının yaz ayında hayata geçmesi beklenen Turgut Özal Bulvarı’nda merkez konumlu yeni konut projesi tüketici taleplerine yanıt verecek. Tüketicilerin arzu ve istekleri doğrultusuna uygun her köşesinde ince işlerin bulunduğu ev modelleri Adanalıları bekliyor olacaktır. Proje kapsamında en fazla yeşil alanlara yer verildiği ve sakin bir yaşamın kapısının sonuna kadar aralandığı görülmekte. Kira garantisiyle birlikte satışa sunulması beklenen projelerin gerçek bir yaşam alanı olduğu kadar gerçek bir yatırım aracı olması bekleniyor.

Ev içlerinde tüketici saklama alanları talep etmekte

Araştırma sonuçlarında görülen tüketici isteklerinde en fazla ihtiyaç dolap ve kiler gibi saklama alanları olmuştur. Araştırmaya katılım sağlayanlar saklama alanlarının yanı sıra büyük mutfak alanları, geniş balkonlar ve giyinme odası istiyor. Diğer isteklerde ise açık sosyal alanların varlığı ve çocuk oyun alanları göze çarpmaktadır. Oluşturulması talep edilen alanların özellikle yeşillendirilmesi ve dinlenme alanları olması da önemli. Ayrıca spor salonu ve havuz yanıtlar içerisinde yer alan diğer maddeler olarak karşımıza çıkıyor. En önemli gereksinimlerden birisi olan gıda için yakınlarda bir market hizmeti, marketin ardından ise bina güvenliği, apartman görevlisi, kuaför ve toplu taşıma istekleri katılımcılar tarafından belirtilmiştir.