Kategoriler
Gündem

Gölbaşı ilçesine sinemayı getirecek proje: Üniversiteliler Caddesi

Gölbaşı ilçesinde yaşama geçirilecek Üniversiteliler Caddesi, ilçenin ilk sinema salonunu barındıracak. Araç trafiğine kapalı olacak Caddeye ayrıca, koşu ve bisiklet yolları bağlanacak. Projeyle üniversitelilerin ilçede daha çok vakit geçirmesi, ticaret hacminin artırılması ve Gölbaşı halkının sosyal ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Ankara ve Gazi üniversitelerinin Gölbaşı yerleşkelerinin yanı sıra Ankara Üniversitesi Teknokent yerleşkesinin merkezine konumlandırılan Üniversiteliler Caddesi, 11 dönümlük arazi alanında yaşama geçiriliyor.

Gölbaşı Belediyesinin arazinde yer alacak Caddede 30 adet iş yeri, sinema ve yaşam merkezi kurulacak. Yürüyüş caddesi ve meydanı da bulunacak Cadde, araç trafiğine kapalı olacak. Açık hava ticaret ve sosyal yaşam merkezi konseptinde tasarlanan Cadde, ilçenin ilk sinema salonunu barındıracak.

Bisiklet ve koşu yolları bulunacak

Ayrıca, Üniversiteliler Caddesi projesinin Gölbaşı Kent Meydanı ile Büyük Gölbaşı meydanının ana güzergâhına bisiklet ve koşu yollarının peyzaj hatlarıyla bağlanacağı kaydedildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek öğrenci nüfusunun ilçede vakit geçirmesini sağlamanın yanı sıra ticaret hacmini artırmayı ve Gölbaşı halkının sosyal yaşam merkezi ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı projeye anlattı

Üniversiteliler Caddesi; Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü ana giriş kapısı, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü ve Ankara Üniversitesi Teknokent yerleşkesinin merkezinde yer alıyor. Cadde, Belediyenin kendi arsa alanı üzerinde faaliyete geçirilecek.

Gölbaşı halkının uzun zamandır sosyal yaşam merkezine ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Şimşek, Projenin Gölbaşı ilçesinin yanı sıra Ankara için de büyük önem taşıdığını belirtti.

Gölbaşı Belediye Başkanı “30 adet işyeri, sinema ve yaşam merkezinden oluşan içerisinde kendi yürüyüş caddesi ve meydanı bulunan, merkezinde üniversite öğrencileri ve Gölbaşılıların sosyal hayatını zenginleştirmeyi amaçlayan projemiz, 11,000 m2’lik kendi arazisi üzerinde inşa edilecek. Projemiz, tek katlı mağazaların çevrelediği araç trafiğine kapalı yürüme yolu cadde konseptinde bir açık hava ticaret ve sosyal yaşam merkezi formunda tasarlandı. Proje sayesinde Gölbaşı’nda yerleşik üniversite öğrencileri ve Gölbaşı halkı; açık hava konseptinde kendi mini meydanı ve sosyal yeşil alanları olan; öğrenciler ve vatandaşın tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sosyal yaşam merkezine kavuşacak.” ifadelerini kullandı.