Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Gölcük merkezde kentsel dönüşüm projesi için protokol imzalanacak

Gölcük merkezde kentsel dönüşüm projesinin plan tadilatı tamamladı. 25 Kasım günü plan tadilatında binaların yüksekliğini 5 kat ile sınırlayan proje sorumluları, bölgede inşaat alanını 81 bin metrekareye yükseltti. Planın ardından yeni yılla birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile protokole imza atılacak.

Gölcük merkezde kentsel dönüşüm planları

Gölcük’ün kaderini değiştireceği söylenen kentsel dönüşüm projesi için plan tadilatı tamamlandı. Kent merkezinin riskli bölge olduğu ilan edildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan imar planı tadilatının kabul edildiği duyuruldu. Dönüşüm çalışmalarının askıya alınmasıyla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü altında 25 Aralık gününe kadar devam edecek süreç; yapılacak değişikliklerin ardından bina yüksekliğini 5 kat ile sınırlandıracak. Plan değişikliklerinin kesinleşeceği 25 Aralık’ta, Gölcük Belediyesi ile TOKİ arasında sözleşmeye imza atılacaktır. Protokolün tamamlanmasıyla dönüşüm sürecinin resmen başlatılacağı bilgisi verilirken, 1999 depreminden kalan son hatıralarda bölgeden silinecek.

Bina yükseklikleri 5 katla sınırlandırıldı

1999 Marmara Depremi sonrasında yıkıma uğrayan Gölcük’ün merkez bölgesinde, Dumlupınar Mahallesi’ndeki D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, 19 Mayıs Caddesi ve 20. Sokak riskli bölge olarak tespit edildi. Çalışmaların ardından kentsel dönüşüm projesi için hazırlanan ekipler, çalışma öncesi bölgeyi riskli olarak ilan etmiştir. Ardından kasım ayının gelmesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafına sunulan imar plan tadilatı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya çıkarıldı. Askıya çıkan plan tadilatına göre bölgede yapılması beklenen konut ve ticari alanların bodrum +5 kat olması öngörülüyor. Mevcut bakımdan 79 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan kentsel dönüşüm projesi, Gölcük merkezde değişimin başlangıcı olacak. Plan değişikliği ile 81 bin metrekareye yükselen alandan geriye kalan bölümler ise yeşil alan ve yola ayrılacaktır. Askı sürecinin tamamlandıktan sonra Gölcük Belediyesi ile TOKİ arasında protokolün imzalanacağı bilgisi verildi.

Dönüşümde 991 adet bağımsız bölüm

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yenilenmesi beklenen Gölcük, toplamda 991 adet bağımsız bölümü elden geçirecek. Askı sürecinin devam ettiği, ancak 25 Aralık’ın gelmesiyle birlikte sonlanacağı konuşuluyor. Tüm planlamaları tamamlayan taraflar, protokole imza atmak için geri sayımı başlattı. Protokolden sonra 991 bağımsız bölümün hak sahipleriyle görüşmelerin başlatılması beklenmektedir. Bölgede değişimden geçirilecek olan iş yerleri ve konutlar hakkında bilgiler kayıt altına alınacaktır.

Exit mobile version