Kategoriler
İhaleler

Gölcük Sahil Caddesi Proje ihalesinde katılımcı sayısı 13’e yükseldi

Gölcük Sahil Caddesi’nde yol düzenleme planlaması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale düzenledi. Gölcüklülerin sıklıkla kullandığı alanlar içinde ilk sırada gelen yolun daha rahat ve konforlu bir ulaşım sağlaması bekleniyor. Vatandaşların alan üzerinde sorun yaşamalarına karşılık harekete geçen belediye ihale tekliflerini 13 firmanın aracılığıyla tamamladı.

Gölcük Sahil Caddesi’nde milyonluk ihale

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından aktarılan bilgiye göre, Gölcük halkının sıklıkla kullandığı alanda park ve trafik sorunu yaşanıyordu. Duruma ilişkin harekete geçme kararı alan belediyeden ihale tarihi verilmişti. Yapılacak çalışmaların kullanım bakımından daha rahat ve konforlu bir yaşam amacıyla yapıldığı belirtilmiştir. Çoğunluğun hafta sonu keyfini bu alanda çıkardığını belirten yetkili isim, geriye iteklenen sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekliliğinden bahsetti. İhalenin ardından kazanan firmanın yola asfalt dökerek işlemleri başlatması ve her iki istikamete yapay park cebi yapması isteniyor.

Alan sorunlarına çözüm yolu getirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcüklüleri düşündüğü yenileme projesini devreye soktu. İhale kapsamında firma katılımcılarını beklediklerini duyuran ilanda tamamlanması istenen işler sıralanmıştır. Burada bisiklet yolunun da yapılması için onay veren yetkili isimler, bölgede oluşan trafik yükünü de azaltmayı hedefliyorlar. Kavaklı Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde başlatılması istenen yol düzenleme yapım ihalesinin gerçekleştiğini kamuoyu bilgisine sunan belediye, ihalenin EKAP üzerinden yürütüldüğünü belirtti. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 19’uncu maddesi gereğince açık ihale usulünce gerçekleştirilen ihalede teklif sayısı 13’ü buldu.

13 firmadan dudak uçuklatan teklifler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Bakım, Onarım ve Yapım Şube Müdürlüğü kapsamında ihale süreci geride bırakıldı. ‘Kavaklı Mahallesi Sahil Caddesi Yol Düzenleme İşi İhalesi’ başlığı altında duyurusu yapılan ihale gününde yaklaşık maliyet bedeli 4.06.226,16 TRY oldu. Katılımcı 13 firmadan en yüksek teklifi veren isim; 4.629.457,00 TRY ile Tuner Yok Asfalt Nak. ve İnş. Sny. LTD. oldu.

İhalede verilen rakamlar göz kamaştırıyor

Katılımcı firmaların 13 olduğunu aktaran belediyeden verilen teklif rakamlarına göre listeleme yapıldı. 4.629.457,00 TRY ile Tuner Yok Asfalt Nak. ve İnş. Sny. LTD firması birinci olurken, listede ikinciliği elde eden isim 3.989.661,40 TRY ile Atlasbk İnş ve Haykal İnş. Ortaklığı olmuştur. Üçüncülüğe yerleşen El-mas Yapı Müh. LTD. ŞTİ ise teklifini 3.598.954,00 TRY üzerinden verdi.