Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Gölcük’te Millet Bahçesi projesi için düzenlenen ihale sonuçlandı

Gölcük’te bir dönemin enkaz döküm sahası, Millet Bahçesi projesi için kullanılacak. Örcün Mahallesi’ndeki bu dönüşümün vatandaşlara kazandırılacağı bilgisini paylaşan Toplu Konut İdaresi Genel Müdürlüğü, ihalenin sonuç verdiğini bildirdi. Kazanan ismin Kumsal Maden Ltd. Şti olduğunu duyuran Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ihalede bedelin 14.350.000,00 olduğunu aktardı.

Gölcük’te Millet Bahçesi projesi için ihale kesinlik kazandı

Toplu Konut İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son bilgiye göre, bir dönemin enkaz döküm sahası, şimdilerde Millet Bahçesi olarak vatandaşlara dönüştürülecek. Örcün Mahallesi sınırları içerisinde yer alan proje, Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri’nin altında, Koray Aydın Parkı’nın hemen üstünde yer alıyor. Projede ihale tarihini veren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı açıklamada: “Gölcük’te Millet Bahçesi’nin ihalesi TOKİ Genel Müdürlüğü tarafından kesinleştirildi. 14.350.000,00 bedelle ihale, Kumsal Maden Ltd. Şti’de kalmıştır” sözlerinde bulundu. Açıklamasına devam eden Sezer, projenin firmaya tesliminden sonra hemen başlatılacağı konusuna değindi. Sözleşme sonrası, yüklenici firmaya teslimin yapılacağı, firmanın ise çalışmaları ilgili alanda başlatacağı bilinmektedir. Bu nedenle Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ne cephe askeri lojmanlarının yer aldığı alan hakkında görüşmeler sürdürülüyor.

Bakan Murat Kurum’a teşekkür edildi

Gölcük’te gerçekleştirilmesi beklenen Millet Bahçesi projesinin kesinlik kazandığına dair bilgi veren Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı açıklama sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanına teşekkür etti. İhalenin Kumsal Petrol Maden Ltd. Şti’ye kaldığını belirten Sezer’den, verilen fiyat bilgisi 14.350.000,00 oldu. Sözleşmenin imzalandıktan hemen sonra, alanın yüklenici firmaya teslim edileceği aktarılırken; Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ne cephe askeri lojmanlarıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. “Gölcük Millet Bahçesi” olarak tanınacak olan projeyi kente kazandıran Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a en içten dileklerini ileten Başkan Sezer; teşekkür listesini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Fatma Varank ve Mekansal Planlama Genel Müdürü Sayın Erdal Kayapınar’a kadar genişletti. “Emeği geçenlere teşekkürü borç bilirim,” diye devam ettirdiği konuşmasında; Gölcük Millet Bahçesi için hayırlı olması dileği öne çıktı.

Exit mobile version