Kategoriler
Ekonomi Gündem

Görüşmeler “çok iyi” geçiyor… 11 Ekim döviz kurları

Yaşanan gelişmelerle beraber döviz kurları merak edilen gelişmeler arasında yer alıyor.

Dün 5,90 seviyelerine dayandıktan sonra akşam saatlerinde düşüşe geçen lira karşısındaki dolar, bu sabah yükselişle devam etti. Kapanış gününe 5,82 lira seviyesinden başlayan dolar kuru, 5,85 liraya kadar yükseldi. Dolar/TL saat 10.55 sıralarında 5,84 lira seviyelerinde izliyor.

Dolar/TL dün 5.85 lira ile 5.89 lira arasında seyretti.

Suriye’ye yönelik operasyonlar ise piyasaların odağında bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik tehdidine ek olarak Barış Pınarı Harekâtının başlaması dolar/TL’yi yükseltirken bir yandan ABD ile Çin arasındaki görüşmelerle ilgili gelişmeler aktarılıyor. Yurt içinde dolar kurunu Suriye’ye yönelik jeopolitik riskler belirlerken küresel piyasalarda yaşanan diğer gelişmeler de kurun yukarı yönlü seyretmesine neden oluyor. Küresel piyasalar, bir yandan, ABD ile Çin arasındaki gelişmelere odaklanıyor.

ABD ile Çin arasındaki karşılıklı yaptırımlardan kaynaklanan ticari gerilimler piyasalarda resesyon endişeleri yaratmış, yatırımcıları güvenli bir liman aramaya yönlendirmişti. ABD ile Çin arasındaki görüşmelerin yapılacak olması piyasaları biraz olsun rahatlattığı belirtiliyordu.

Dolar kaç TL? 10 Ekim döviz kurları

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyon, dolar kurunu artırıyor. Döviz kurları, jeopolitik risklere daha hassas durumda. Operasyon devam ederken Euro ve sterlin kaç liradan işlem görüyor? Bugün saat 11.40’tan itibaren döviz kurları;

Dolar 5,87 lira, euro 6,48 lira, sterlin ise 7,20 lira seviyelerinde izliyor.

Trump: İlk gün çok iyi geçti

Küresel ekonomiye ve ABD’deki imalat sektörüne ciddi oranda zarar veren 18 aylık ticari gerilimleri anlaşmayla çözmek için iki ülke bir araya geliyor. Görüşmenin ilki dün gerçekleşirken Trump’tan açıklama geldi. Görüşmenin “çok iyi” geçtiğini aktaran Donald Trump, gazetecilere Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasına göre Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer arasındaki görüşmelerin Cuma günü devam etmesinin bekleniyor.