Kategoriler
Ekonomi Gündem

Gram altın düşüşte… 1 Ekim altın fiyatları

Altın fiyatları 1 Ekim’e Dolar/TL’nin aksine düşüşle başladı. Altın değerleri 270 lira seviyesindeki direnci negatif yönde kırarak düşüşünü sürdürdü.

Ons altında teknik açıdan bin 453 dolar değerinin destek konumunda olduğunu aktaran analistler, bin 515 doların ise direnç durumunda olduğunu belirtti.

Dolar kuru ve altının ons cinsindeki fiyatına paralel olarak düşüş kaydeden gram altın eylül ayının son gününü yüzde 2,0 oranındaki azalışla 267,4 liradan tamamladı.

Altın fiyatları ne kadar? 1 Ekim Salı

Dolar kuruyla beraber yeni haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları hangi seviyelerde işlem görüyor?

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 13.09 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.771,15 lira iken satış fiyatı 1.771,15 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.717,36 lira iken satış fiyatı 1.750,83 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.466,81 lira iken satış fiyatı 1.467,12 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 429,30 lira iken satış fiyatı 438,86 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 268,28 lira iken satış fiyatı 268,41 lira seviyelerinde bulunuyor.

Altın fiyatları çok yükselebilir

NTV’deki Geri Sayım programına konuşan Yatırım Finansman Türev Ürünler Müdürü Dr. Nuri Sevgen, izleyiciden gelen bir soruya karşılık altının gram cinsindeki fiyatının 260 lira seviyesinin altına inebileceğini söyledi. Gram altının fiyatını ons altının fiyatının ve dolar kurunun etkilediğini aktaran Sevgen, uzun dönemde altının ons cinsindeki değerinin daha fazla yükselebileceğini aktardı. Düşüş trendinde olan ons altının fiyatının birkaç hafta içerisinde bin 420 seviyelerine kadar düşeceğini tahmin ettiğini belirten Nuri Sevgen, birkaç yıl içerisinde ise ons altının bin 700 dolar seviyelerine çıkabileceğini kaydetti.

“Altının en iyi yatırım araçlarından biri olduğunu düşünüyorum”

ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin Merkez bankalarının likitte artırıcı gittiğini belirten Yatırım Finansman Türev Ürünler Müdürü Dr. Nuri Sevgen, “Altının en iyi yatırım araçlarından biri olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.