Kategoriler
Ekonomi Gündem

Gram altın düşüyor… 30 Eylül altın fiyatları

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı.

Cuma günü dolar kurundaki hafif yükselişe rağmen gram altın, ons altın ile birlikte düşüşe geçti. Altının gram cinsindeki değeri geçtiğimiz haftayı yüzde 0,4 seviyesinde düşüşle 273 liradan tamamladı. Düşüşünü bugünkü açılışında da sürdüren gram, 269 seviyelerine kadar geriledi.

Teknik açıdan ons altında bin 485 dolar seviyesinin destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 1.515 doların direnç konumunda olduğunu belirtti.

Bugün yurt dışında İngiltere’de İkinci çeyrek döneme ait Gayri Safi Yurt İçi Hasıla verilerinin, euro bölgesinde işsizlik verilerinin, Almanya’da Tüketici Fiyat Endeksi verilerinin, ABD’de ise Dallas Fed imalat aktivite endeksi verilerinin piyasalar tarafından takip edileceğini kaydeden analistler yurt içinde ise Bakan Albayrak’ın açıkadığı Yeni Ekonomi Programı’nın (YEP) piyasaların gündeminde olduğunu aktardı.

ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimlerden kaynaklanan görüşmelerini ons altın fiyatı üzerinde etkili olan temel faktör olarak nitelendirmeye devam eden analistler, buradan gelecek olumlu olarak nitelendirilecek gelişmelerin altın fiyatları üzerindeki düşüşü destekleyeceğini ifade etti.

Yanı sıra analistler, ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesi için başlatılan çalışmaların da yatırımcılar tarafından özenle izlendiğini belirtti. Analistler, bu gelişmelerin siyasi riskleri artırdığını söyledi.

Altın fiyatları ne kadar?

Dolar kuruyla beraber yeni haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları hangi seviyelerde işlem görüyor?

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 14.21 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.782,45 lira iken satış fiyatı 1.825,39 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.487,67 lira iken satış fiyatı 1.761,57 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.487,31 lira iken satış fiyatı 1.487,67 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 431,95 lira iken satış fiyatı 441,69 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 269,93 lira iken satış fiyatı 270,04 lira seviyelerinde bulunuyor.