Kategoriler
Ekonomi Gündem

Gram altın fiyatları ne kadar oldu? 8 Kasım Cuma

Altın fiyatları ne kadar oldu? Dünü 271,4 liradan tamamlayan altının gram cinsindeki fiyatı bugüne yatay bir seyirle başladı. Saat 12.26 sıralarında altının gram fiyatı önceki kapanışa yüzde 0,2 oranının üstünde bir artışla 271,6 seviyelerinde izliyor.

Dolar kurunun ve altının cinsindeki ons değerinin düşmesiyle birlikte değer kaybeden gram altın fiyatı, 7 Kasım’ı yüzde 1,6 oranındaki azalışla kapattı. 

Ons altın fiyatı ise dün yüzde 1,6 oranındaki azalışla bin 460 dolar seviyelerine kadar düştü. Yukarı yönlü hareket eden altının ons cinsindeki değeri bugün saat 12.30 sıralarında bin 467 seviyelerinde izliyor.

Ons altın fiyatında bin 460 dolar seviyesinin destek konumunda bulunduğunu belirten analistler ise gram altın fiyatında ise destek konumu olarak 270 lira olarak belirlendiğini aktardı.

Altın fiyatları ne kadar? 8 Kasım Cuma

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ve yarım altın hangi seviyelerde bulunuyor? Şu saatlerde ons altın hangi seviyeden işlem görüyor? Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? Altının ons cinsindeki fiyatından paralel olarak etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 12.40 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.793,32 lira iken satış fiyatı 1.838,27 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.738,89 lira iken satış fiyatı 1.772,24 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 866,66 lira iken satış fiyatı 888,96 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.468,66 lira iken satış fiyatı 1.468,96 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 434,71 lira iken satış fiyatı 434,54 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 271,69 lira iken satış fiyatı 271,84 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasa gündeminde neler var?

ABD ile Çin arasında yeniden alevlenen ticari gerilim, yatırımcıları güvenli liman aramaya yönlendirip altın fiyatları üzerinde yukarı yönlü etki yaratmıştı. İki ülke arasındaki gerilimler küresel piyasaların risk iştahını azaltırken ABD ile Çin, aralarındaki sorunları çözmek için görüşmeleri başlatmasının piyasalar üzerindeki olumsuz havayı bir ölçü de olsa temizlediği belirtilmişti. 

Son günlerde ABD ile Çin görüşmelerinden gelen olumlu havanın küresel piyasalardaki risk iştahını artırdığı belirtilirken analistler, iki ülke arasında bir anlaşmaya varılması durumunda tarifelerin kaldırılması üzerinde anlaşıldığını ve oluşan olumlu ambiyansın altının fiyatlarını aşağı yönlü olarak baskıladığını kaydetti.

Yurt içindeki piyasa gündeminin zayıf olduğu belirtilirken analistler, ABD’deki toptan eşya stoklarının ve Michigan Üniversitesinin tüketici güven endeksi verilerinin izleneceğini bildirdi. Bunların yanı sıra analistler, ABD Merkez Bankasının üyelerinin gerçekleştireceği konuşmaların da yatırımcıların gündeminde bulunacağını kaydetti.