Kategoriler
Ekonomi Gündem

Gram altın güne düşüşle başladı… 6 Aralık altın fiyatları

Haftanın son işlem gününde altın fiyatları ne kadar?

Altının gram cinsindeki fiyatı güne düşüşle başladı. Öğle saatlerinden önce 272,6 lira civarında takip eden gram fiyatı, öğle saatlerinde yukarı yönlü hareket ederek dünkü kapanış seviyelerine döndü.

Ons altın fiyatındaki artışla paralel olarak etkilenen altının gram cinsindeki değeri, 5 Aralık’ı yüzde 0,1 oranındaki artışla 273 liradan tamamladı. Öğle saatlerinin sonlarına doğru gram altın fiyatı, 273,4 lira seviyelerinde izliyor.

Ons altın fiyatında teknik açıdan bin 450 doların destek konumunda bulunduğu aktaran analistler, direnç konumu olarak bin 484 doların belirlendiğini; gram altın fiyatında ise 271 liranın destek konumu olarak, 275 liranın da direnç konumu olarak takip edileceğini bildirdi.

Altın fiyatları ne kadar? 5 Aralık Perşembe

Cumhuriyet altınıTam altın ve yarım altın hangi seviyelerde işlem görüyor? Ons altın haftanın son işlem gününde ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Altının ons cinsindeki fiyatının yönünden paralel yönde etkilenen gram altın kaç lira? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.04 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.804,11 lira iken satış fiyatı 1.848,93 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.749,44 lira iken satış fiyatı 1.783,29 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 871,99 lira iken satış fiyatı 894,38 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.474,43 lira iken satış fiyatı 1.474,63 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 437,36 lira iken satış fiyatı 447,19 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 273,35 lira iken satış fiyatı 273,51 lira seviyelerinde bulunuyor.

Küresel piyasalarda gündem maddeleri

Merkez Bankasının, önümüzdeki perşembe günü açıklayacağı faiz indirimi kararı piyasaların gündemini oluşturuyordu.

Analistler, yurt içinde bugün gündemin sakin olduğunu belirterek ABD’de istihdam raporundaki tarım dışı istihdam verisi, işsizlik ve ortalama saatli kazançlar verisi öncelikli olmak üzere bugün, yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktardı.

Analistler, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşların çözüme ulaşması için yapılan görüşmelerden gelen haberlerin olumlu olduğunu ancak buna daire piyasalar tarafından tedirginliklerin sürdüğünü belirtti. Bu durum yatırımcıları güvenli bir liman arayışına yönlendirip altın fiyatları üzerinde yukarı yönlü etki yapıyor.