Kategoriler
Ekonomi Gündem

Gram ve çeyrek altın ne kadar? 2 Aralık altın fiyatları

Aralık ayının ilk işlem gününde altın fiyatları ne kadar?

Altının gram cinsindeki değeri son zamanlarda 269 lira seviyeleri ile 270 lira seviyeleri arasında seyrediyor. Altının ons cinsindeki değerinden ve dolar kurundan etkilenen gram altın fiyatı önceki kapanışta yüzde 0,3 oranındaki artışla 270,5 liradan işlem gördü.

Ons altın fiyatında teknik bin 450 dolar seviyesinin teknik açıdan destek konumunda olduğunu belirten analistler gram altın fiyatında ise 267 liranın destek konumu, 273 lira seviyesinin direnç durumu olarak izlendiğini kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar? 29 Kasım Cuma

Cumhuriyet altınıTam altın ve yarım altın şu saatlerde hangi seviyelerden işlem görüyor? Ons altın yeni ayın ve haftanın ilk işlem gününde ne kadar? Öte yandan çeyrek altın fiyatı hangi seviyelerde? Altının ons cinsindeki fiyatının yönünden doğrudan olarak etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 12.18 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.776,10 lira iken satış fiyatı 1.820,27 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.722,28 lira iken satış fiyatı 1.755,65 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 858,45 lira iken satış fiyatı 880,52 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.455,27 lira iken satış fiyatı 1.455,49 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 430,57 lira iken satış fiyatı 440,26 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 269,10 lira iken satış fiyatı 269,25 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasa gündeminde neler var?

Bugün yurt dışı piyasaların gündeminde euro bölgesinde, Almanya’da ve ABD’de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi takip edilecek. Yarın İngiltere’de düzenlenecek olan NATO Liderler Toplantısı’da piyasaların gündeminde olacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Bugün açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamları piyasalar tarafından takip edildi. Bu yılın üçüncü çeyrek dönemini kapsayan rakamlar, beklenildiği gibi geldi. Üçüncü çeyrekteki ekonomik büyüme oranı yüzde 0,9 olarak hesaplandı. Piyasalar yarın açıklanacak olan geçtiğimiz aya ilişkin enflasyon verilerini takip edecek.

Öte yandan analistler, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinden gelebilecek haberler altın fiyatları üzerinde etken olmayı sürdüreceğini kaydetti.