Kategoriler
Emlak Haberleri

Gumbel Group Türkiye’yi bireysel güneş enerji santralleriyle tanıştırıyor

Gumbel Group, Türkiye enerji sektöründe güneş enerjisi santrallerine ait çalışmaları başarıyla idame ettiriyor. Şirket altında santrallerin yatırım, danışmanlık, bakım, onarım ve EPC işlemlerinin yürütüldüğü; faaliyet bazında ise online ve toptan satışların gerçekleştirildiği açıklandı. Doğayla dost yenilenebilir enerji kaynağı denilince akla ilk gelen güneşten yarar sağlayan santraller, şirket çatısı altında konutlara taşınıyor. Bireysel güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda markalarla anlaşma yapan Gumbel Group, anahtar teslim projelerde yeni alıcıları karşılamaktadır.

Gumbel Group, 10 kWp’e kadar GES kurabiliyor

Türkiye’nin enerji sektöründe birden fazla başarılı çalışmalara imza atan Gumbel Group, Türkiye’deki tüm konutlar için 10 kWp’e (kilowattpeak) kadar elektrik üretebilmektedir. Güneşten alınan güç ile konutlara aktarılan elektriğin maksimum 10 kWp’e çıkan gücü, güneş ışığının daha yoğun olduğu bölgelerde artışa geçiyor. Her eve bireysel santral kullanım fırsatını getirdiklerini açıklayan Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, sürecin yasal olduğunu belirtti. Santrallerin ilk kurulumunda hem güneş elektrik sistemlerinin hem de üretilen elektriğin depolanması için harcanılan maliyetin yüksek olduğunu aktaran Herdem, bugünkü şartlar altında her şeyin daha düşük maliyetli olduğunu söylüyor.

Güneşten elektrik üreterek doğa ile barışın

Mustafa Herdem, gelişen teknoloji ve sürece dair fikirlerini şu sözlerle dile getirdi: “Güneşten üretilen elektrikte kullanım sınırı yasal kapsamda 10 kWp (kilowattpeak) olmalı. Haneler için belirtilen bu sınır güneş santrali kurulabilmesinin bedelini belirliyor. Şirket çatısı altında santralin bedeli kWp başına 750 dolardır. Panel kullanımı için gerekli alan 5 metrekareden oluşmaktadır. Kurulum yapılan hanede sistem resmi olarak geçici süreçle kabul ediliyor. Daha sonra aylık mahsuplaşma sistemine dahil olunmaktadır. Sürecin devamında üretilen elektrik kullanılabilmekte. Enerji fazlalığı veya üretilen enerjinin yetersiz gelmesi gibi durumlara karşı mevcut elektrik dağıtım şebekesi ile durum dengelenir. Faturalandırma sistemi, ay sonunda şebekeden toplam çekilen elektrik tüketim bedelinin üretilen elektrikle karşılaştırılması sonucunda bulunuyor. Mahsuplaştırma işleminden sonra üretilen elektrik, tüketilenden fazla ise, fazla kısım tarife enerji fiyatından şebekeye satılmış olur.”

Temiz ve yenilenebilir enerji

Elektrik harcamalarında temiz, çevreci ve yenilenebilir bir enerjiye sahip olmak, kullanıcının elektrik harcamalarında da tasarruf sağlamaktadır. Herdem, yalnızca hanelerin değil, büyük işletme ve sanayi tesislerinin de güneş enerjisinden yararlanabileceğini söyledi. Yüksek enerji tüketimi nedeniyle MW (megawatt) ölçeğinde işletme ve tesisler için kWp maliyeti 450 ila 470 dolar arasında değişmektedir. Güneş ısısından yararlanarak elektrik üreten santrallerin kuruluşunu yapan şirket, güneşten fayda görerek dünyanın karbon salınımına da katkıda bulunmaktadır. Tüm bu getirisinin yanı sıra hane bütçesini yüksek bedellerden kurtaran Gumbel Group, anahtar teslimli çözümler sunduklarını açıkladı. Doğa dostu projeye adım atarak ekonomik çözümlere kavuşmak için İş Bankası, Granti BBVA, QNB Finans Leasing, Kuveyt Türk vb. bankalardaki iş birliklerinden yararlanabilirsiniz.

Exit mobile version