Kategoriler
Proje Haberleri

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için ilk uçuş tarihi 2023’te

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için ilk uçuş tarihi belirlendi. Yapılan açıklamada, Gümüşhane ilinin Köse ilçesinde inşaat halinin devam ettiği havalimanı için altyapı çalışmaları sürüyor. Yüzde 67 oranında tamamlanan alanın, alt ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilk uçuş tarihi 2023 olacak.

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için geri sayım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 3 yıl önce yapılan bölge ziyareti esnasında havalimanı projesi geliştirildi. Gümüşhane ve Bayburt arasında kalan Salyazı mevkiine konumlandırılacağı ve yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağı söylenen proje için harekete geçilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı vakit kaybı yaşamadan çalışmalara başladı. Gümüşhane-Bayburt temelinin 13 Haziran’da atıldığı, dönemin başbakanı olan Binali Yıldırım tarafından duyurulmuştur.

Yüzde 67’lik tamamlanma

Salyazı konumuyla dikkat çeken havalimanının köy sınırları içerisinde yer aldığı söyleniyor. Çalışmaların devam ettirildiği süreçte, proje için 300 milyon liralık ihale bedeliyle yıllık 2 milyon yolcu sözü verildi. Altyapı çalışmalarının yüzde 67 oranlı tamamlandığı açıklanırken, pist uzunluğunun 3 kilometreye erişmesi ve 60 metrelik genişlik ile tamamlanması hedefleniyor. Gümüşhane-Bayburt Havalimanı, Karadeniz sahil şeridinde sıklıkla görülen, inişe engel olan sis ve pustan uzak bir sahaya sahip olacak. Gelişen olumsuz hava şartları nedeniyle birçok tehlikeyle karşı karşıya gelen alanlar için özellikle alternatif oluşturulmuştur. Gelecek yıl tamamlanması beklenen altyapı çalışmalarının sonunda, ilk uçuş tarihi en erken 2023’e çekildi.

Yıl sonunda yüzde 80 oranlı gelişme

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Köse Kaymakamı İbrahim Gültekin ve Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas çalışmaları yakından inceledi. Burada açıklamada bulunan Vali Taşbilek, devletin en önemli yatırımlarından birisinin Gümüşhane-Bayburt Havalimanı olduğunu söylüyor. Çalışmaları yakından takip etmek amacıyla bölgeye geldiklerinden söz eden Taşbilek, yetkililerin son durum hakkında bilgilendirmede bulunduğunu ifade etti. Son olarak; havalimanında yüzde 67 oranlı bir tamamlanma sağlandığı ve yıl sonuna kadar bu oranın yüzde 80’e erişmesinin hedef haline dönüştürüldüğü bilgisi aktarıldı.

2021’de altyapı çalışmaları tamamlanmış olacak

Havalimanında altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü günümüzde geri sayım başladı. 2021’de tamamen bitmesi beklenen alt yapı çalışmaların, 2023’te üstyapı çalışmasıyla birlikte açılışa hazır hale getirilmesi planlanıyor. Vali Taşbilek, 2021’in Ağustos ayında altyapı inşaatının tamamlanacağı hakkındaki görüşlerini paylaştı. Daha sonra üstyapı çalışmaları için kolların sıvanacağı alan içerisinde, ilk uçuş iki yıl sonraya denk gelecek. Bu sayede il ve çevre illerin ulaşımda sorunu kaldırılacaktır.

Emlak haberlerine göz atmak için tıklayınız.