Kategoriler
Ekonomi

Güncel altın fiyatları 04 Haziran 2021

Altın gramının fiyatı 525 lira seviyesinde işlem görmektedir. Çeyrek altın 840 lira, Cumhuriyet altını 3427 liradan satılmaktadır. Altındaki son durum ne olduğunu ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğunu 4 Haziran 2021 anlık ve güncel altın fiyatları hakkında karşınıza sunmaktayız. Altın fiyatları güncel olarak değişiklik göstermektedir. Altın fiyatlarındaki bu değişim alım ve satımı da yansımaktadır. Türkiye enflasyonunun o gün hangi miktarda altın oranın olacağı fiyatları da belirlemiştir. Bu şekilde altın fiyatlarını öğrenerek sizler alın ve satım işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye Altın ile İlgili Güncel Haberler

Haftanın içerisinde dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlenmeler sonucunda en son 6 Kasım 2020 tarihinde 540 lira olarak rekor kıran gram altın 535 lira olmuştur. Altının gram fiyatı yeni güne sakin başladığını belirtmişlerdir. Altın fiyatları politika yazıcılarının varlık alanı yorumları ile yatay bir seyir izlemektedir. Gram altında dolar TL ve küresel altın fiyatlarındaki sakin aynı şekilde takip etmektedir. Gram altın 525 seviyesinde işlem görmektedir. Çeyrek altın 840 Cumhuriyet altını ise 3427 liradan satılmaktadır. Sizler bir kuyumcuya gittiğinizde alım veya satım işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Altın fiyatlarında güncel olarak gün içerisinde değişiklik gösterebilmektedir. Cumhuriyet altınındaki 3427 liralık olan artist alım gücü oranını azaltmaktadır.

Güncel Altın Fiyatları Hakkında Değişiklikler

Altının ons fiyatı ise 1894 dolar seviyelerinde yer almaktadır. Bu şekilde altının ons fiyatını açıklayabiliriz. Analistler Amerika’nın 10 yıllık tahminlerim de ki satıcılı seyrin altının ons fiyatının desteklediğini söylemektedir. Ayrıca teknik açıdan ons altınının 1930 doları 1890 dolarını destek konumunda bulunduğunu bildirmişlerdir. Aynı zamanda yurt içindeki piyasalar dün saat 10’da açıklanan enflasyon verileri de etkili olacaktır.

Güncel Altın Fiyatları Hakkında İstatistiksel Verileri

Uzmanlar ekonomik aktivitedeki toparlanma ile enflasyondaki endişeler arasında kararsız kalan bir fiyatlandırmanın gelişmekte olan ülkelerin para birimleri üzerindeki vahşi arttırdığını belirtmiştir. Türk lirasındaki negatif ayrışmanın da sürdüğünü söylemiştir. Bunu takip ederek bazı altın oranlarında artış ve düzensizlik görüleceğini de belirtmiştir. Uluslararası piyasalardaki yatırımcıların gözünün bugün açıklanacak olan Amerika’nın tarım dışı istihdam verisinin de olacağını belirtmişlerdir. Bu nedenle altın oranlarının dikkatli bir şekilde takip ederek net bir şekilde orandan haberimiz olabilir.

Altın oranları güncel bir şekilde değişiklik göstererek fiyatlara yansımaktadır. Ayrıca fiyatlar her istatistiksel veriler açıklandığında değişiklik gösterebilir. Şu anki fiyatlara bakıldığında altın fiyatlarında belirli bir artışın olduğu görülmektedir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version