Kategoriler
Dünya Gündem SonDakika

Güney Kıbrıs’ta bir kişi daha yaşamını yitirdi! Kıbrıs adasında Kovid-19

Kuzey Kıbrıs‘ta sekiz, Güney Kıbrıs‘ta ise iki kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Rum kesiminde 77 yaşındaki Kovid-19 hastası, yaşamını yitirdi.

KKTC‘de bin 455 teste karşılık sekiz kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Yeni vakalardan dördünün ülkeye hava yoluyla girdiğini, birinin ise deniz yoluyla Kıbrıs’a ulaştığını bildiren Sağlık Bakanı Ali Pilli, bir diğer vakanın ise temas yoluyla bulaş olduğunu dile getirdi.

Diğer iki vaka da KKTC vatandaşı olduğu kaydedildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde, iki gün önce altı, dün ise dokuz kişiye daha tanı konulmuştu. İki gün önce beş, dün dört kişi daha taburcu edilirken bugünkü taburcu sayısı 12 olarak kayda geçti.

KKTC’de vaka sayısı

Eylülün ilk gününden itibaren 122 bin 267 teste karşılık 339 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. Ülkede, dört kişi yaşamını yitirdi. KKTC’den mayıs ayından bugüne kadar yeni ölüm bildirilmezken taburcu edilenlerin sayısı 241 kişiye yükseldi.

Ülkedeki mevcut koronavirüs hastası olan kişi sayısı 94. Bunların 26’sı pandemi merkezinde tedavi görürken 68’i ise pandemi otelinde takip ediliyor. Türk kesiminde, şu an için Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda yatan bulunmuyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde bir kişi daha yaşamını yitirdi

Rum kesiminde 2 bin 646 teste karşılık iki kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Hükûmet tarafından yayımlanan bilgilere göre bugün bir kişi daha virüsten dolayı yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren kişi, Gazimağusa Genel Hastanesinde tedavi görüyordu.

Hayatını kaybeden Kovid-19’lu sayısı 28 olurken bunların 21’inin kesin ölüm nedeninin virüs olduğu belirtildi. Hayatını kaybedenlerin 15’i erkek, 6’sı kadınken bunların yaş ortalaması 73.

Güney Kıbrıs’ta vaka sayısı

Tespit edilen yeni vakalardan birinin temas sonucunda bulaş olduğu kaydedildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı bin 490 kişiye çıktı. Gazimağusa Genel Hastanesinde dört hasta tedavi görürken Lefkoşa Genel Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki bir hasta da solunum desteğine bağlı durumda.

Taşınmaz Haber