Kategoriler
Koronavirüs Sağlık SonDakika

Güney Kıbrıs’taki yeni vakalarda büyük artış! KKTC ve Güney Kıbrıs’ta Kovid-19

Güney Kıbrıs‘taki yeni hasta sayısında büyük artış kaydedildi. Kıbrıs Cumhuriyeti’nde 13 Eylül’de 62 kişiye, 14 Eylül’de 51 kişiye Kovid-19 tanısı konulurken 15 Eylül’deki bu sayıda, büyük sıçrama görüldü. Buna göre 15 Ekim’de 93 kişiye, 16 Ekim’de ise 3 bin 84 yeni teste karşılık 94 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Ülkede, Koronavirüs salgınına yakalanan kişi sayısı, 2 bin 379’a tırmandı.

Güney’de 2 kişi yoğun bakımda

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Ofisi tarafından yayımlanan duyuruya göre salgına yakalanan 10 hasta, Gazimağusa Genel Hastanesinde tedavi görürken Lefkoşa Genel Hastanesinin Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki 2 hasta da solunum desteğine bağlı olarak yaşatılmaya çalışılıyor.

KKTC’de son durum

İki gün önce 3 kişiye, dün 5 kişiye, bugün ise bin 731 teste karşılık 5 kişiye daha koronavirüs tanısının konulduğu KKTC‘de. bugünkü hastalardan ikisinin yurt dışından havayoluyla giriş yaptığı açıklandı. Test sonucunun pozitif olduğu yeni kişilerden birinin de karantinadan olduğu kaydedildi.

Testi pozitif çıkan 2 kişi ise “yerel vaka” olarak nitelendirildi. İki gün önce 1, dün 7 kişi daha iyileşip taburcu edilirken bugün, yeni taburcu bildirilmedi.

Mevcut bulaş sayısı

İki gün önceki aktif bulaş sayısı 45 kişiyken dün bu sayı, 43 kişiye indi. Mevcut koronavirüs hastası sayısı, bugün ise 48 kişiye çıktı. Koronavirüsü taşıyan hastaların 13’ü pandemi merkezinde tedavi görürken 34’ünün durumu, pandemi otellerinde takip ediliyor.

Bir kişi yoğun bakımda

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan günlük koronavirüs tablosuna göre Kovid-19’a yakalanan bir kişi, 5 Ekim’den beri tedavi görüyor. Mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayının bugününe kadar yeni ölümün bildirilmediği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, koronavirüs yüzünden yaşamını yitiren kişi sayısı, 4.

Toplam hasta sayısı

Kuzey Kıbrıs’taki 197 bin 67 teste karşılık 829 kişiye Koronavirüsün bulaştığı bildirildi. İyileşen kişi sayısı 777.

Taşınmaz Haber