Kategoriler
Emlak Haberleri

Gurbetçilere konut satışlarında 3’te 1 oranında azalma

Gurbetçilere konut satışlarının azaldığını söyleyen Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, bu yıl pandeminin etkisinin uluslararası satışlara vurduğundan söz ediyor.

Gurbetçilere konut satışları 3’te 1 oranında azaldı

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, pandemi sürecinde uluslararası kapıların kapatıldığı döneme ilişkin sektörde yaşanan kayıplar hakkında detaylı bilgiler verdi. Gurbetçilere konut satışlarının yoğun olduğu dönemin yine pandemi zamanında azaldığını belirten Kılınç, bu oranın 3’te 1’e tekabül ettiğinden bahsediyor.

Döviz kurlarının artışına rağmen gurbetçiler konut satın almaktan vazgeçti. Özellikle Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Kayseri’ye yakın diğer illerde genellikle gurbetçiler yazı Türkiye’de geçirmek için ev satın alırdı. Ancak bu yıl pandemi nedeniyle çoğu gurbetçinin ülkeye giriş yapmadığı belirlendi. Türkiye ekonomisinde önemli roller üstlenen gurbetçilerin gelmemesi özellikle döviz girişini kesiyor. Her yıl Türkiye’ye ziyarette bulunmaları hem milli duygular için hem de döviz girişi için oldukça önemli. Kılınç, dövizde yaşanan artışın gurbetçi kesimi olumlu yönden etkilediğinden söz ediyor. Artışla birlikte konut satın almak isteyenlere doğan fırsatlar kaçırılmamalı. Fakat pandeminin etkisi nedeniyle şehirlerimizde yeterli derecede gurbetçi yok.

Konut satışlarının 2019’un aynı dönemine göre 3’te 1 azaldığını ifade eden Kılınç, “Geçen yıl ortalama 80-90 civarında gurbetçimize konut satışı yaptık. Bu yıl satışlardaki toplam değer 30-35’lerde kaldı.” dedi.

Sedat Kılınç İnşaat hakkında kısa bilgi

Firmanın kuruluş amaçları arasında kaliteli yapılar sunarak, insana ve doğaya saygı felsefesini üstlenmektir. Yaşam kalitesinin de aynı oranda yükseldiği bu tür yapılarda mimari ve teknoloji yakından takip edilir. Böylece hayatı kolaylaştıran birçok tasarıma imza atılmakla birlikte doğayla bağ koparılmaz. Modern mimari çizgisini kendine görev edinen, farklı tasarımlarıyla hayata yön veren Sedat Kılınç İnşaat, güvenilir ve dürüst çalışmayı misyon edinmiştir. Yenilikçi ve ilkelerle yaratılan yapılarda sorumluluk bilinci ise firmanın vizyonu olarak öne çıkıyor.