Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Gürsel Aksel Stadyumu’nda dünyada bir ilk

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Göztepe-Beşiktaş maçına ev sahipliği yaparak açıldı. En gelişmiş işitsel ve görsel teknolojilere sahip olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, REC Uluslararası İnşaat tarafından inşa edildi. Proje, çatısında bulunan yürüyüş parkuru sayesinde dünyada bir ilk olarak kayda geçti. Stadyumda, en gelişmiş ses ve görüntü sistemlerinin yer aldığı belirtiliyor.

Rönesans Holding’in bünyesindeki REC Uluslararası İnşaat’ın yükselttiği Gürsel Aksel Stadyumu, Göztepe Spor Kulübünün (SK) yıllar sonra evinde oynamasına imkân tanıdı. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi‘nde bulunan 650 metrelik uzunluğundaki yürüyüş parkuruna Körfez Manzarası eşlik ediyor. Stadyumun projesi, çatısında bulunan yürüyüş parkuru sayesinde dünyada bir ilke imza attı.

Stadyum, adını, Göztepe SK‘nin eski ve başarılı futbolcusu Gürsel Aksel‘den aldı.

Gürsel Aksel Stadyumu kaç kişilik?

İzmir’de inşa edilen Stadyum, 20 bin 40 kişilik oturma kapasitesine sahip durumda. Ancak Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) verdiği kararla Stadyumun kale arkalarına da ayakta izleyici alarak bu kapasite, 25 bin adede çıkarılacak.

İnşaatı yaklaşık iki yıl süren Yaşam Merkezi’nin maliyeti yaklaşık 220 milyon lira tuttu. Projenin arsa alanının 34 bin 651 metrekare genişliğinde olduğu belirtilirken inşaat alanı 94 bin 541 metrekare genişliğinde yer alıyor.

Yalnızca stadyum değil

Proje, yalnızca maçlara ev sahipliği yapmayacak. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, insanların günlük vakit geçirebileceği alanlar sunacak. Merkez’de kafeler, restoranlar, spor salonları, kamusal alanlar ve çocuk eğlence merkezleri yer alacak. Stadyumun ticari alanlarından elde edilen gelirlerle Göztepe SK‘ye finansman desteği sağlanacak. Ayrıca, bu Merkez’de Göztepe SK‘nin başarılarının sergilendiği Göztepe Spor Kulübü Müzesi de bulunuyor.

REC Uluslararası İnşaat, Rönesans Holding’in bünyesinde bir grup şirketi olarak yer alıyor. Stadyum İzmir’in Konak ilçesindeki Üçkuyular Mahallesi’nde bulunuyor.