Kategoriler
Gündem

Güvenli liman arayışında ABD doları öne çıktı… 23 Eylül döviz kurları

Meksa Yatırım, güvenli liman talebinin sürdüğünü ve güvenli liman ihtiyacı olarak ABD dolarının öne çıktığını kaydetti. Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, dolar karşısındaki avroda ise kâr satışlarının görüldüğünü belirtti.

Döviz kurları dünkü kapanışına yakın seviyelerde bulunuyor. Saat 10.49’dan itibaren lira karşısındaki Amerikan doları, önceki kapanışının yüzde 0,25 üstünde. Avro yüzde 0,07 değer kazancında. İngiliz sterlini ise yüzde 0,07 yükselişte. USDTRY 7,6811 seviyesinde ve EURTRY 8,9848 seviyesinde bulunurken lira karşısındaki pound kuru ise 9,7572 seviyesinde yer alıyor.

Stratejist Balcı, lira karşısındaki Amerikan dolarında ise yeni rekorların kırıldığını ve direnç konumlarının test edildiğini bildirdi. Meksa Yatırım’dan Stratejist iç piyasalar hakkında “Cumhurbaşkanı Erdoğan-Almanya Şansölyesi Merkel-Avrupa Konseyi Başkanı Michel’in görüşmesi takip edildi. Zirvenin ardından dün akşam saatlerinde gelen Türkiye ve Yunanistan’ın yakın zamanda İstanbul’da görüşme konusunda uzlaştığı haberi iç piyasalara olumlu yansıyabilir.” ifadelerini kullandı.

Dolar ne kadar yükselir?

Zeynel Abidin Balcı, Meksa Yatırım Foreks Bülten‘de USDTRY paritesindeki yükseliş eğiliminin korunduğunu kaydetti. Balcı, lira karşısındaki amerikan dolarındaki ilk desteklerin 7 lira 64 kuruş ile 7 lira 62 kuruş bandında yer aldığını belirtti.

Sonraki desteklerin ise 7 lira 59 kuruş ile 7 lira 56 kuruş bandında ve 7 lira 53 kuruşta konumlandığını ifade eden Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ilk dirençlerin ise 7 lira 68 kuruş ile 7 lira 70 kuruş bandında bulunduğunu dile getirdi. Stratejist Balcı, “Bu seviyede kar satışları görülebilir.” dedi.

Sonraki direnç 7 lira 80 kuruşta

7 7 lira 68 kuruş ile 7 lira 70 kuruş arasında kâr satışlarının görülmemesi ve çıkışın sürmesi durumundaysa sonraki direncin 7 lira 80 kuruşta yer aldığını belirten Stratejist, “Yükseliş hareketi devam etmekle birlikte direnç seviyelerinde satışlar görülebilir.” yorumunda bulundu.

Euro/TL yorumu

Bugünkü piyasa bülteninde avro/TL hakkında teknik açıdan orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin sürdüğünü dile getiren Alan Yatırım, kurdaki dirençlerin 9 lira ve 9 lira 3 kuruşta bulunduğunu kaydetti. Alan Yatırım, kurdaki desteklerin ise 8 lira 96 kuruş ve 8 lira 93 kuruş bandında yer aldığını belirtti.

Altın fiyatları zayıf seyrini sürdürüyor… Yükselme zemini ise kuvvetli