Kategoriler
Proje Haberleri

GYODER MIPIM’de yatırımcılarla buluştu

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Fuarı  MIPIM’de yatırımcılarla bir araya geldi. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “MIPIM, bu yatırım fırsatlarının kapsamını, projeler bazında detaylarını paylaşabileceğimiz, katılım seviyesi çok yüksek bir platform. MIPIM’de amacımız, ülkemize yatırımcı çekmek, büyük ölçekli projelerin büyük iş birlikleriyle yapılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

12-15 Mart tarihlerinde, bu yıl 30’uncu kez düzenlenen, son 5 yıldır İTO’nun düzenli olarak iştirak ettiği MIPIM’in, dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri olduğunu dile getiren Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Artık ülkelerin değil marka şehirlerin öne çıktığı MIPIM’de düzenli olarak yer alan İstanbul Ticaret Odası’nı, ülkemizin ve gayrimenkul sektörümüzün tanıtımı adına destekliyoruz. Son dönemin ekonomik konjonktürünü dikkate alarak, 2019 yılında farklılıklar oluşturmak, sektörün birlikteliğini yurt dışındaki platformlarda vurgulamak, Türkiye’yi ve İstanbul’u anlatmak adına büyük önem taşıyan MIPIM’de, gayrimenkul sektörümüzün yabancı yatırımcılar için gelecek vadettiğini çok iyi anlatmamız gerekiyor” dedi.

GYODER, uluslararası gayrimenkul hizmetleri şirketi Colliers iş birliği ile yabancı kurumsal yatırımcılara yönelik, bir raporu da bugüne dek ilk kez MIPIM’de yabancı yatırımcılarla paylaşacak.

“REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets” adlı rapordaki “Neden Türkiye’de yatırım yapılmalı?” başlıklı bölümde, Türkiye’nin, dünyanın en büyük 18’inci ekonomisi olduğu ve 2050 yılına kadar ilk 15 ekonomi içinde olmasının beklendiği belirtiliyor.