Kategoriler
Ekonomi Emlak Konut Haberleri

Hakan Gedikli: Ekonomi daha iyi olacak

Piyasalardaki olumlu gidişattan bahseden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli vatandaşların ve yatırımcıların piyasaya olan güveninin arttığını söyledi.

İçinde bulunduğumuz gerçekleşen yılda siyasal gelişmelerin ve küresel piyasalardaki çalkantıların yoğun olarak yaşandığını belirten Gedikli, 2019 yılının ikinci yarısından itibaren olumlu gelişmelerin yaşandığını aktardı. Gedikli, 2019 yılının ikinci yarısında tüketici eğilimlerinin hız kazandığını, makroekonomik değişkenlerin de iyileştiğini belirtti.

Konut kredilerinin faiz oranlarının yüzde 1’in altına inmesi gayrimenkul sektörüne hareketlilik kattığına dikkat çeken Gedikli, Pasifik İnşaat tarafından hayata geçirilen “Merkez Ankara” projesinin tanıtımında konuştu. Proje Emlak Konut GYO’nun arsasının üzerinde inşa edildi.

Hakan Gedikli, gayrimenkul sektöründeki yoğunluğu, ekonomideki iyi gidişatın ve tüketicinin sektöre olan güveninin göstergesi olarak nitelendirdi.

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz’ün haberine göre; Genel Müdür Hakan Gedikli, “Özellikle son 3-4 aylık periyottaki ön satış rakamları, satış ofislerindeki ziyaretçi sayıları ve iletişim kanallarındaki yoğunluk sektörümüzdeki olumlu yöndeki hareketlenmeyi ve tüketicinin güvenini ispatlıyor. Yaşanan olumlu gelişmeler 2020 ve sonraki yıllarda Türk ekonomisinin ve gayrimenkul sektörünün daha iyi olacağının en önemli göstergesi.” ifadelerini kaydetti.

Yatırımcılar da harekete geçiyor

Piyasalardaki durumu değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut talebi olan vatandaşların yanı sıra gayrimenkul sektörüyle ilgili yatırımcıların da harekete geçtiğini belirtti. Vatandaşların yanı sıra yatırımcıların da piyasaya olan güveninin arttığını kaydetti.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’un Başakşehir ilçesinde gerçekleşen gelir paylaşımlı bir ihaleden bahseden Gedikli, ihalenin ikinci oturumuna katılan dört firmadan bahsetti. İhaleyi 1 milyar 50 milyon lira toplam gelir teklifiyle CNL Deri, Argüp Mühendislik, Boen İnşaat ortaklığının aldığına değinen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, bu rakamların yatırımcıların piyasaya olan güveni olduğunu ifade etti. 

Gedikli, “Bu durum yatırımcının piyasaya olan güvenini gösteriyor. Pazardaki canlanmayla yatırım iştahı arttı. Biz de yıl sonuna kadar Başakşehir ve Florya’da yeni ihaleler planlıyoruz.” sözlerini kaydetti.