Kategoriler
Ekonomi Gündem

Halk GYO açıkladı: Toplam gelir 96 milyon lira

Halk GYO firmasının toplam hasılatı ekim ayına kadar 96 milyon liraya ulaştı. Şirketin net kârı ise 47.5 milyon lira olarak belirlendi.

Durum hakkında değerlendirmede bulunan Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, kamu bankalarının faiz indirimlerinin yanı sıra firmaların da yaptığı kampanyalarla birlikte konut sektöründe hareketlilik geldiğini belirtti.

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 2019 yılının üçüncü çeyrek dönemine ait finansal mali bilgilerini paylaştı.  Konut satış gelirleri, düzenli kira gelirleri ve finansal gelirleriyle birlikte bu yılın ekim ayına kadar ortaklığın toplam geliri 96 milyon liraya ulaştı. GYO’nun bu dönem içindeki net kârı ise 47,5 milyon lira olarak kayda geçti.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının 2019 yılı üçüncü çeyrek mali verilerine göre; Şirketin toplam aktifler rakamı 2,7 milyar lira, öz kaynaklarının toplamı ise 2,3 milyar lira olarak belirlendi.

Rakamlara ilişkin değerlendirmede bulunan Dr. Feyzullah Yetgin, konut kredilerindeki faiz oranlarının düşmesinin ve firmaların sürdürdüğü kampanyaların sektöre hareketlilik kazandırdığını belirtti. 

“Halk GYO nitelikli projelerini sürdürecek”

Kamu bankalarının konut kredilerindeki kampanyalarıyla beraber konut sektörünü olumlu yönde etkilediğini belirten Yetgin, nitelikli projeler geliştireceklerini bildirerek gayrimenkul sektörünün gelişmesine yönelik katkılarını artırarak sürdürdüklerini ifade etti. Feyzullah Yetgin şu açıklamalarda bulundu:

“250 alt sektörü doğrudan etkileme gücüne sahip olan gayrimenkul sektörü, ülkemiz büyümesine en fazla katkı veren sektörlerdendir. Kamu bankalarımızın konut kredilerine verdiği desteğin tüm sektöre olumlu yansıdığını düşünüyoruz. Gayrimenkul sektörü Türkiye’nin kent yaşamına değer katmayı sürdürecek, Halk GYO da bu süreçte nitelikli projeler geliştirmeye devam edecektir. Konut satış gelirleri, düzenli kira gelirleri ve finansal gelirden oluşan toplam hasılatımızı, yılın üçüncü çeyreği sonunda 96 milyon liraya yükseltmeyi başardık. Paydaşlarımıza katma değer yaratma, gayrimenkul sektörünün gelişimine katkımızı artırarak devam ettirme yönündeki faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”