Kategoriler
Proje Haberleri

Halkalı-Kapıkule demiryolu hattında son durum

Halkalı-Kapıkule demiryolu hattının bitiş tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verildi. 2023 yılında hizmete açılması beklenen demiryolu hattı, Asya ve Avrupa arasında bir köprü vaziyetini alacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından projeye ilişkin açıklamalar getirildi. 2023’de hizmete açılması beklenen demiryolu, AB hibe programıyla gerçekleştirilmiştir. Türkiye’de Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayacak olan köprü olması beklenen hatta, demir İpekyolu’nu canlandırmak adına Marmaray’ı, Bakü-Tiftis-Kars demiryolu hattını devreye soktuklarını ifade etti.

Proje sayesinde AB ülkelerini Türkiye’ye komşu yapacak olan demiryolu hattı, yük taşımacılığında Türkiye’yi Asya bölgesine kadar götürecek. Denizaşırı ülkelere kolayca ulaşacak olan hat sayesinde taşımacılık kolaylaşacak.

Halkalı-Kapıkule demiryolu hattı

Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendirme adına tarihsel yükümlülüğü olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu; ortaya çıkacak Halkalı-Kapıkule hattı sayesinde AB ile ilişkilerin kuvvetleneceğinin bilgisini verdi. Devreye girecek olan demiryolu hattı sayesinde Trans-Avrupa Ulaştırma Ağları’na yüksek kalitede bağlantı söz konusu olacak. Ayrıca proje dahilinde 53 altgeçit, 59 üstgeçit, 16 demiryolu köprüsü, iki adet tünel ve 194 adet menfez ile 3 adet viyadük kullanıma kazandırılacaktır.

Ülkemiz konumu gereği stratejik bir bölgede bulunması ve Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan köprü olması nedeniyle, büyümekte olan Asya ekonomileri adına önemlidir. Avrupa ve Afrika arasındaki ticaret güzergahlarının odak noktasında bulunan Türkiye, önemli konumu sayesinde dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Geçen yıl Eylül ayında proje çalışmaları için kolların sıvandığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, şimdiden yüzde 10 ilerleme sağlandığının müjdesini verdi. Hizmete açılması beklenen demiryolu için söz verilen tarih ise 2023 yılında yaz ayları içerisinde oldu.

Hat aynı zamanda Çin, Asya, Avrupa ve Orta Doğu’yu birbirine bağlayacak olan önemli bir görev üstlenmektedir. ‘Bir Kuşak Bir Yol Projesi’ adına da ekstra katkı sağlayacaktır.

Proje kazandırmaya devam ediyor

Avrupa ve Türkiye arasındaki ilişkilerin hat hizmeti sayesinde daha da artacağını ve kuvvetleneceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, proje çalışmalarında çevre illerden destek aldıklarını belirtti. Edirne, Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran ve Çerkezköy’ün istasyon bölgeleri olarak seçildiğini aktaran Bakan, hattın Türkiye üzerinde büyük kazançlar sağlayacağını aktardı. Özellikle bu kazancın tarım alanı üzerinde olmasını beklediklerini söyleyerek, üretimde artışı öngördüklerini hatırlattı.