Kategoriler
Emlak Haberleri

Halkbank Enflasyona Endeksli Konut Kredisi’ni sundu

Halkbank, konut sahibi olmak isteyen müşterileri için Enflasyona Endeksli Konut Kredisi’ni sundu. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, gelecek dönemde enflasyondaki ve faiz oranlarındaki olumlu gelişmeler sonucunda müşterilerin konut finansmanı ihtiyaçlarını karşılayacak olanakları sunmayı hedeflediklerini söyledi. Arslan, doğru yatırımları yapanların kazanacaklarını dile getirdi.

Halkbank, müşterilerinin finansal ihtiyaçları için özel etkin çözümler üretmeyi hedeflediklerini ifade etti. Banka, müşterilerine Enflasyona Endeksli Konut Kredisi imkânı sunacak. Kredi kapsamında 120 aya kadar vade seçeneği sunuluyor. Faiz oranları TÜFE’ye bağlı olarak değişecek ve enflasyon oranıyla birlikte taksit tutarlarında da düşüş meydana gelecek.

‘Doğru yatırımları doğru zamanda yapanlar kazanacak’

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, müşterileri için birçok bnkacılık özel ürünü geliştirdiklerini kaydetti. Arslan, Türkiye ekonomisinin dengelenme sürecinde atılan adımlarla piyasaları rahatlatırken, enflasyon oranlarındaki düşüş beklentileri doğrultusunda geliştirilen ürünlerle de müşterilere kolaylıklar sunduklarını kaydetti.

Arslan, enflasyonun düşüş trendine girdiğini ve müşterilerin yüksek faiz oranlarından etkilenip satın alma kararlarını ertelemediklerini istemediklerini belirtti. Osman Arslan “Uygun koşullarıyla konut taleplerini öne çekmesini amaçladığımız Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ürünümüzle müşterilerimize ve ekonomimize destek olmaya devam etmekteyiz. El birliği yaptığımız ölçüde ekonomimiz daha da iyiye gidecek, doğru yatırımları doğru zamanda yapanlar ekonomimiz güçlendikçe daha fazla kazanacaktır” dedi.

Faiz oranlarına periyodik güncelleme

Enflasyona Endeksli Konut Kredisi’nde faiz oranları, müşterilerin isteğine göre her 6 veya 12 ayda bir otomatik olarak güncellenecek. Güncellemede, içinde bulunulan aydan bir önceki ayda TÜİK tarafından açıklanan TÜFE (Tüketici Fiyatları Endeksi) yıllık yüzde değişim oranına banka tarafından sözleşmede belirlenen marj oranı ilave edilip geçerli faiz oranı belirlenecek. Sistemde, kredisini erken ödemek isteyen müşterilerden erken ödeme tazminatı tahsil edilmeyecek. Banka tarafından müşteriyi koruyan bir sistem hayata geçirilecek.