Kategoriler
Ekonomi Konut Kredisi

Halkbank konut kredisinde destek sağlayacak

Salgın hastalığın ülkemizde artışı getirilen tedbirler arasında birçok vatandaşı işsiz bırakmıştı. Bu nedenle ekonomide gelişen gerileme emlak piyasasında durgunluk yaşatmaya devam ediyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, önceki gün yaptığı açıklamada salgın sürecinde konut satışlarında yüzde 40 oranında düşüş gözlemlendiğini söyledi. Böylece Halkbank emlakta yaşanan gerilemeler karşısında ikinci el gayrimenkul alımlarında müşterisine konut kredi desteği veriyor.

Halkbank’tan gayrimenkul alımlarında konut kredisi

Konut satışlarında yaşanan gerilemelerin ve bankaların bünyesinde barındırdığı konut stokları kredileri, bankaları yeni kararlar almaya zorladı. Alınan karar neticesinde müşterilerine düşük faizli kredi vereceği ve bu faiz oranını 0,79 olarak belirlediklerini duyurdu. Yapılan destek fırsatı ise sadece ikinci el gayrimenkul alımlarında geçerli olacak.

Banka kendi mülkiyeti altında bulunan konutları, iş yerlerini, tarla ve arsa gibi taşınmazları indirimli satış yoluyla elden çıkarmaya hazırlanıyor. Alıcılara ise yüzde 0,79 faiz oranlı kredi yardımında bulunacak.

İkinci el taşınmazları nereden bulabilirim?

Bankanın kendi üzerine kayıtlı olan mülklere www.halkbankgayrimenkul.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz. Konutların indirimli satışa sunulduğu siteden, talip olduğunuz konuta taksitle ev sahibi olmak artık çok yakınınızda. 180 ay vadeli 0,99 faiz oranlı konut desteğinden yarar sağlamak mümkün.

Konut sahibi olmak için, yukarıda verilen web adresi üzerinden yayımlanmış ilanlardan birine talip olduğunuz vakit ilk olarak başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurular bankanın kendine ait şubelerden yapılabildiği gibi tek yapmanız gereken, konut peşinat tutarını yatırmak ve şifre talep etmek.