Kategoriler
Gündem

‘Halloween’ bu gece dijital parti veriyor

‘Halloween’ ile ev partisine hazır mısınız? Dijital ortamda gerçekleştirilecek olan kolektif film izleme partilerinde aynı zamanda dünya starları sizlerle olacak.

‘Halloween’ dünyasını evinize taşıyın

Universal Pictures tarafından Twitter üzerinden duyurulan habere göre, “Film İzleme Partileri” dijital ortama aktarılacak. Kolektif film izleme partilerinin gerçekleştirileceği süreç itibariyle, birçok ünlünün ortak amaç doğrultusunda dijital ortamda bir arada bulunması bekleniyor. Serinin ilkinde korku sineması fanatiklerini sevindirecek gelişmeler yaşanırken, partiye katılma arzusu taşıyan bünyeler dijital ortamda birlikte olacak.

1978 yılında ilk filmini yayınlayan ‘Halloween’ serisi, “Eve geldiği gece” sloganı ile tanınıyor. Seride Lauire Strode olarak bilinen karaktere hayat veren, aktris Jamie Lee Curtis ile film yönetmeni David Gordon Green bünyesinde gerçekleştirilecek partinin duyurusu yapıldı. Ayrıca sosyal medya üzerinden yayınladıkları haberin detaylarında bir diğer sevindirici haber ise filmin tüm oyuncularının partiye katılması oldu.

Partinin en büyük sürprizi ise korku yönetmeni John Carpenter olurken; oyunculardan Judy Greer, James Jude Courtney, Nick Castle hayranlarını oldukça memnun edeceği görülüyor.

En çok kâr eden korku filmi serisi

2018’de tekrar gösterime giren ve tüm dünyada büyük etkiler bırakan film, dünya genelinde toplamda 255 milyon dolar hasılat kırdı. Ayrıca rekorlar listesine adını “devam filmleri çekilen slasher filmleri arasında en çok kâr getiren film serisi” olarak kaydettirdi. Korku filmi serisinde 11 adet film bulunurken, ilk ve ikinci filmde oynayan Jamie Lee Curtis, aynı zamanda 20 yıl sonra 1998 tarihli H20 filmi ile hikâyeye geri döndü. 2002’de yayınlanan “Halloween Resurrection” filminde karakter, Myers’in ellerinden kurtulamadı.

Seride 2018 yapımı “Halloween” ile tekrar gündeme gelen Jamie Lee Curtis, seriye 40 yıl sonra tekrar katılmış oldu. Üzerinden iki yıl geçen son filmde, tüm devam filmleri yok sayılarak, ilk filmdeki olaylardan 40 yıl sonrası canlandırılmıştır.

Dijital ortamda korku partisine davetlisiniz

Dünya genelini sarsan salgın hastalık karşısında uyum sürecine giren sektörler ayakta kalmaya devam ediyor. Eğlence ortamlarının dijital dünyaya aktarıldığı süreçte, pek çok sanatçı ev kamerası karşısında mini bir konser gerçekleştirdi. Türkiye’nin de bu sürece katıldığı ortamda dikkat çeken yıldız ise Billie Eilish oldu.

Sinema sektörünün, eğlence sektöründe dijital ortamda yer tuttuğu görülmesiyle birlikte eğlenceler peşin sıra başlatılıyor. Twitter hesabından duyurulan dijital parti programı ise 16 Mayıs Cumartesi Türkiye Saati ile 22:45 – 23:00 arasında gerçekleştirilecek. Açılış esnasında kamera arkasında yaşananların konuşulacağı ve daha sonra Türkiye saati ile 23:00-00:45 arasında film gösteriminin gerçekleştirileceği biliniyor.

Kendi bilgisayarımıza kayıtlı olan filmi izleyebileceğimiz zaman dilimi içerisinde, kayıtlı olmayanlar online platformlardan yararlanacak. Ayrıca film sırasında Twitter üzerinden #HalloweenAtHome etiketi aktif olacaktır. Film bitiş esnasında ise bizleri Jamie Lee Curtis ve David Fordon Green karşılıyor. Hayranların soruları için kamera karşısına geçen Curtis ile Green, gece sonuna kadar etkileşimde olmaya karar verdi.