Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

Hastaneye yatışlar arttı, taburcular azaldı

Aktif vaka sayısı son 24 saatte 260 kişi aratarak 11 bin 152’ye yükseldi. Geçtiğimiz pazartesi günü, bir önceki güne göre hastaneden yapılan taburcular azalırken Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışlar arttı.

Pazartesi günü, hastaneye yatışlarda 36 kişilik artış, yüzde 6,5 yükseliş meydana geldi. İki gün önce, Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatan kişi sayısı, 586 oldu. Taburcu olarak hastaneden çıkarılan kişi sayısı da aynı güne göre dokuz kişi azaldı. Pazartesi günü 483 kişi daha hastaneden taburcu edildi. Bu sayı, bir önceki güne göre yüzde 1,9 oranındaki azalışa işaret etti.

Entübe edilen sayısında azalma

Bu haftanın ilk gününde, solunum desteğine bağlanan hasta sayısında pazar gününe göre bir kişilik düşüş görüldü. Bu sayı, yüzde 1,9 oranındaki azalışa işaret etti. Pazartesi günü, 51 kişi, solunum desteğine bağlandı.

Pazartesi günü, önceki güne göre İstanbul’daki yeni vaka sayısı, 56 kişi artarak 174 kişi oldu. Yeni vaka sayısı, yüzde 47,5 oranındaki artışa işaret etti. Oransal olarak yeni vaka sayısındaki en fazla artış, yüzde 57,1’lik oranla Batı Marmara bölümünde oldu.

Bu bölümdeki yeni vaka sayısı, pazartesi günü, bir önceki güne göre dört kişi artarak 11 kişiye yükseldi. En fazla azalma ise yüzde 29,4’lük oranla Kuzeydoğu Anadolu bölümünde gerçekleşti. Bir önceki güne göre 20 kişilik azalma kaydedilen bölümde, pazartesi günü, 48 yeni vaka tespit edildi.

Vaka sayısının en yüksek olduğu bölgeler

Son yedi gün içinde 100 bin kişi başına düşen yeni vaka sayısının Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu bölgelerinde 15’ten büyük olduğu belirtildi. 3 Ağustos ile 7 Ağustos içerisinde Mardin, Erzurum ve Konya,  Mardin’de 100 bin kişi başına 38,4 kişiye, Erzurum’da 29,9 kişiye, Konya’da 22,9 kişiye vaka düşüyor.

Söz konusu tarihler arasında 100 bin nüfus başına en az vakanın düştüğü il, Muğla. Muğla’da bu sayı 1,5’ken, Denizli ve Balıkesir’de 1,8.

Taşınmaz Haber