Kategoriler
Toki Haberleri

Hatay Yayladağ Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Hatay İli, Yayladağ İlçesi’nde ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan toplu konut projesinde Hatay Yayladağ Toki kura sonuçları belli oluyor.

Toplam 71 adet evin yer alacağı Hatay İli, Yayladağ İlçesindeki toplu konut projesinde yer alacak olan evlerin hak sahipliği kura çekilişi bugün yapılacak. Kura çekilişi yapıldıktan sonra kura çekilişinde daire sahibi olan hak sahiplerinin isim listelerinin Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Projenin kura çekilişi nerede yapılacak?

Hayat İli, Yayladağ İlçesi’nde ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan Hatay Yayladağ Toki konutları projesinde kuralar 06 Mayıs 2020 tarihinde Çarşamba günü yapılacak. 06 Mayıs 2020 tarihinde Çarşamba günü saat 10:00’da yapılan kura çekilişi ile konut sahipleri belirlenmiş oldu. Proje ile ilgili kura töreni corona virüsü önlemleri kapsamında iptal edilmiş olup kura çekilişi internet üzerinden canlı olarak yapıldı.

Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan kura çekilişi yapıldıktan sonra Hatay Yayladağ Toki kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projede dairelerin dışında ayrıca spor alanları, oyun alanları, parklar, peyzaj alanları gibi ortak alanlarda yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

Hatay Yayladağ Toki evleri projesinde yer alan daireler iki farklı tipte tasarlanmış durumda. İki farklı tip olarak tasarlanan dairelerden biri 2+1 tipindeki daireler, diğeri ise 3+1 tipindeki konutlar olarak yer alıyor. 71 adet konutun yer alacağı toplu konut projesinde evlerin 50 tanesi 2+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Projedeki evlerin 21 tanesi de 3+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor.

Hatay Yayladağ Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek olan projelerden biri olan Hayat İli, Yayladağ İlçesindeki toplu konut projesinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. Kazananların listesi ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir.

Hatay Yayladağ Toki konutları projesinden daire sahibi olabilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Toki 100 bin konut kura çekiliş tarihlerini öğrenmek için tıklayınız….

Hatay Yayladağ Toki Evleri projesi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler 444 86 54 numaralı telefonu arayabilir.