Kategoriler
Emlak Haberleri Kampanyalar Manşet

Hava Kent Konut Yapı’dan 2 dev kampanya

Hava Kent Konut Yapı Kooperatif yeni tip koronavirüs (covid-19) sonrası tüketici istekleri doğrultusunda ev sahiplerine özel hobi bahçesi geliştirdi. S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, Taşoluk ve Haraççı projelerine gayrimenkulde belirlenen yeni trenlere uyum sağladı. Her bahçenin kendine ait 150’şer metrekare alana sahip olduğu projelerde, bu konutları yaşam alanını olarak seçen şanslı kişiler doğa ile diledikleri vakti kendilerine ayırabiliyor.

Hava Kent Konut Yapı istekleri göz ardı etmemeye kararlı

Tüm dünyayı kısa zamanda etkisiz altına alan ve yeni yaşam kurallarını ortaya çıkaran pandemi sürecine ilişkin konuşan S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş; süreçle birlikte sosyal izolasyona tabi tutulan tüm dünya vatandaşlarında gayrimenkul tercihlerinin yeniden belirlendiğini hatırlatıyor. Türkiye’de yaşanan son birkaç aylık dönemde tüketici vakit geçirdiği evinde nelerin eksik olduğunu fark etti. Bu doğrultuda yeniden belirlenen tüketici isteklerinde başlıca şartlar bahçeli, balkonlu ve teraslı evler oluyor.

Özellikle yaz ayına giriş yaptığımızdan itibaren evde kalmanın epey güç hale dönüştüğünü belirten Çavuş, bu nedenle insanların daha fazla ferah alana sahip olma isteğinin çıktığından söz ediyor. Bahçesi olanların bahçe içerisinde çocuklarıyla oynamaya hayalleri bulunurken, bitkilerle birlikte açık havada vakit geçirilme isteği büyük bir arzuya dönüşmüştür. Sürece dair yeniden değerlendirmeye gittikleri Hava Kent Yapı Kooperatif’inde mevcut üyeler ve potansiyel üyelerle birlikte yeni kararlar alındı. Pek çok talebin soru şeklinde oluşturulduğu ve değerlendirme altına alındığını belirten Çavuş; “sonuç itibariyle yaratım sürecinde yer alan projelerdeki konut sayısı ile orantıya sahip, ev sahiplerinin dileklerini karşılayabilecek bahçe alanlarına karar verildi” dedi.

İnsanlar kalabalık alandan kaçma eğiliminde

Çavuş, belirlenen proje üzerinde gerçekleştirilecek olan bahçe alanlarında kişiler yaşam alanına ait kendi bahçelerini belirleyebilecek. İster hobi bahçesi için kendi alanını oluşturabilir, süs ve çiçeklerle donatabilir ve isterse de toprağı sebze, meyve ekerek değerlendirebilir. Konut projelerinde yaratılacak olan bahçelerin özellikle çocuklardaki doğa sevgisini aşılamak için ideal olması da ayrıca dikkat çekmekte. Bu projenin devamının gelebilmesi adına ilerleyen dönemlerde Hava Kent Kooperatif kararıyla bahçelerde bitki yetiştirmek ile ilgili workshoplar verilmesine karar verilmiştir.

Konut sektöründe göze çarpan en önemli isteklerden diğeri ise tüketicinin kalabalık ortamdan kaçınma eğilimi. Şehirden uzak ama bir o kadar da iş yaşamına yakın olmak isteyen tüketicinin sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Bu sebeple ortaya çıkarılan projelerde İstanbul Havalimanı’na komşu konumu özellikle seçilmiştir. Aynı zamanda kooperatif olmanın avantajlarının ortaya çıkarıldığı yaşam alanlarında her dönem cazip ödeme seçenekleri yer alıyor.

S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, şeffaf ve sürdürülebilir kooperatif anlayışını ilk günden bu yana sürdürmektedir. Bu koşulları göze aldığımızda üyelerine uygun fiyata, gerçek anlamı ile ‘kira öder gibi,’ ödeme fırsatları sunuluyor. ‘Yeni Nesil Kooperatifçilik Modeli’nin canlandırıldığı bu projeler İstanbul Havalimanı’na komşu konutlar olma özelliğini sürdürmektedir.

 

Hava Kent Taşoluk proje özellikleri

İstanbul’da yeni havalimanının 7 kilometre, Arnavutköy Belediyesi’ne ise 1 kilometre mesafesi bulunan Hava Kent Taşoluk projesi yüzde 50 oranlı tamamlandı. Konumu itibariyle öne çıkan konutlar aynı zamanda Kirazlı-Havaalanı Metrosuna 750 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 4 blok ve 144 daireden oluşturulan yeni yaşam alanının bu yılın son çeyreğinde anahtar teslimi yapması beklenmektedir.

İnşaat alanı için toplamda 14 bin 500 metrekarelik arsa alanı kullanıldığı dikkatlerden kaçmazken, belirlenen bu proje için harcanan miktar 30 milyon TL’yi buldu. Projenin yüzde 80 oranlı yeşil alan olacağı haberi verilmiş ve sosyal donatıların fazlalığı gözleri doldurmuştur. Buna göre, her daire için açık otopark, kapalı spor salonu, basketbol sahası, çocuk parkı ve yürüyüş parkuru yer almakta. Ayrıca daire seçeneklerinden alıcıyı 1+1, 2+1 daireler beklemektedir. 1+1 dairelerin 65 metrekareden başladığı konut projesinde, 2+1 daireler 92 metrekareden tercihe sunuluyor.

Ek olarak 16 adet 2+1 dairenin 125 metrekareye çıkması beklenmekte. Ayrıca bu tarz oluşturulmuş sınırlı sayıdaki dairelerin çatı dubleksinde de yer aldığı görülmektedir. 1+1 dairelerin giriş aidatı 40 bin TL olup 36 ay vadeye sahiptir. Aylık taksit ödemesinin 1000 TL olduğu konutlarda, dairenin yaklaşık bedeli 190 bin TL tutarındadır. Tercihler arasından 2+1 daireyi seçenleri ise giriş aidatı olarak 60 bin TL gibi bir ücret bekliyor. 36 ay vadeli ödenmesi beklenen tutarın aylık taksiti ise 1500 TL’yi bulmakta. Bu dairelerin yatırım maliyeti ise 290 bin TL olarak hesaplanmıştır. Teslim zamanına gelindiğinde daire bedelinden, ödenen giriş aidatı ve vade boyunca yapılmış ödemeler kalan miktardan düşürülür.

Hava Kent Haraççı proje özellikleri

İstanbul Havalimanı’na 7,5 kilometre mesafede bulunan bu konut projesi henüz ruhsat aşamasındadır. Toplamda 150 konuta hayat verilmesi beklenen projenin teslim yılı 2022 olarak belirlendi. Yaklaşık 32 milyon TL tutarında olması beklenen projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri alıcının tercihine sunuluyor. 90 metrekare üzerinden boyutunu açan 2+1 dairelerin ödeme seçenekleri arasında giriş aidatı 60 bin TL olarak belirlenmiş ve 36 ay vadeye tabi tutulmuştur. Alıcının aylık taksit olarak ödemesi beklenen tutar 1500 TL’yi buluyor. Bu daire tiplerinin muhtemel bedeli 290 bin TL olması beklenmektedir. 3+1 daire seçeneklerini tercih eden kişilerin giriş aidatı için 70 bin TL’yi ödemesi isteniyor. Buna göre, 36 ay vadeye sahip olan tüketici, aylık taksitini 2000 TL olarak ödemektedir. Muhtemel konut fiyatı ise 360 bin TL olarak hesaplanmıştır.