Kategoriler
Emlak Haberleri

Hazine mülkiyetinden taşınmaz satın almak isteyenlere beklenmeyen fırsat!

Hazine mülkiyetinden yatırımcılara taşınmaz fırsatı verildi. 13 ile yayılan bu fırsatta toplam 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanı için, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satış ilanı verdi. Verilen ilan detaylarına göre çoğu taşınmaz Ankara’da bulunurken; imar planlarında konut onayı bulunanlar arasında genellikle İstanbul ve Diyarbakır sıranın ilklerini oluşturmaktadır.

Hazine mülkiyetinden 44 taşınmaz satışta

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), hazine mülkiyetinden 44 taşınmaz ve bir iş hanını özelleştirme hareketinde bulundu. 13 ilde bulunan 383 dönüme yayılan taşınmazların ilanı, 34 ihaleyi kapsıyor. Ayrıca 6 katlı olduğu bilinen iş hanının zemin katı haricinde satışa sunulduğu bilgisi verilen detaylarda göze çarpmaktadır. Taşınmazlar için tekliflerin alınma tarihleri kasım ve aralık aylarında başlatılacak.

Çoğu satışların Ankara’da yer aldığı, Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’nde 9 adedi bulduğu görülmektedir. Bu sayı Yuva Mahallesi’nde ve Gölbaşı İncek Mahallesi’nde 1 olmak üzere, toplamda 2 adedi bulmuştur.

Susuz ve İncek’te bulunan taşınmazların 2 katlı imara sahip müstakil projeleri için yatırımcıya fırsat verdiği bilgisine ulaşıldı. Yuva Mahallesi’nde satışa sunulan taşınmaz ise yeşil alanların fazlalığıyla dikkat çekmeye devam etmektedir. Mahallenin aynı zamanda Atatürk Orman Çifliği’nin arazisine komşu olduğu bildirildi.

Konut imarına sahip 15,6 dönümlük alanın İstanbul ilinin Büyükçekmece ilçesinde yer aldığı ilanda; Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesin 44,7 dönüm ile tamamlamada bulunuyor. Ayrıca Niğde, Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesi, Tokat’ın Turhal ilçesi ve Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yer alan taşınmazlarında konut imarına sahip olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şanlıurfa’da satışa sunulan 3 taşınmazın Maşuk yolu üzerinde olduğu ilanda, taşınmazların lüks marka konut projelerinin hemen yanı başında olduğu görülmektedir. İsmi geçen tüm taşınmazlar için belirlenen teklif süreleri 22 Aralık 2020 tarihine uzatıldı.

Karadeniz manzarasına sahip olma avantajı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa sunulan 4 taşınmazın Şile’de konumlandığı biliniyor. Ancak lokasyon bakımından en büyük avantaj Karadeniz manzarasına ve sahile sahip olmaktan geçmektedir. Taşınmazların üçü konut iken, biri otel kategorisinde satışta yer buldu. Bölgede teklif vermek isteyen yatırımcılar için belirlenen son teklif verme tarihi 10 ve 24 Aralık 2020’dir.

Ordu’nun Ünye ilçesinde satışa sunulan 32 iş yeri ve 1 lokal, toplamda 33 bağımsız taşınmazın satışı olarak yansıtıldı. Bölgedeki tüm taşınmazların üzerinden teklif alma girişimleri 23 Aralık 2020’de son buluyor.

Turizm tesisi için imkân verildi

Turizm sektörüne atılmak isteyen yatırımcılar için hazine mülkiyetinden Antalya konumlu taşınmaz satışı gerçekleştirilecek. Antalya’nın Alanya ilçesinde tesis imarına sahip taşınmaz için verilen teklif süresi 7 Aralık 2020’de son buluyor. Yine konut imarlı olduğu bilinen Manavgat’ın Sorgun ilçesindeki taşınmazların teklif süresi ise 25 Aralık’a kadar uzatıldı. Taşınmazların bilgisinde dikkat çeken detay ise sahile olan yakınlıktır.

İşi ticarete dökmek isteyen yatırımcılar için İzmir’in Konak ilçesi başta olmak üzere; Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesi, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ve Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi son derece uygundur. Buradaki taşınmazlar ise aralık ayında yatırımcılara kapılarını açacak.