Kategoriler
İhaleler

Hazine mülkiyetine ait konutların satışı için tarihler verildi

Hazine mülkiyeti altında bulunan taşınmazların satışı Milli Emlak Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Asıl amacın vatandaşlara uygun fiyatlar üzerinden konut edindirmek olan uygulamada ekonomiye de katkı sağlanmaktadır.

Hazine mülkiyetine ait taşınmazlar ihaleye çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü yeniden taşınmazların satışı için ihale düzenleyecek. Hazine mülkiyeti altındaki konutlardan ev sahibi olmak isteyen alıcılara KDV’den ve 5 yıl süreyle emlak vergisinden muafiyet verilmektedir. Normal konut satın alımlarında belge masrafı vb. ek masrafları ödeme gibi bir zorunluluk bulunurken, Milli Emlak sayesinde bu tür ödeme zorunlulukları olmayacak. Hazine’den ev almak isteyen vatandaşlara aynı zamanda geniş ödeme seçenekleri de geliştirilmiştir. Cep yakmayan fiyatların ardından geliştirilen bu yeni seçenekler, ödemelerde taksit imkanları yaratıyor. İhale bedelinde yüzde 25 ödeme gerçekleştiren vatandaşların geriye kalan borçlarında 2 yıl içerisinde yasal faiz ve taksit avantajları getirilmektedir. Bazı konutlarda ise peşin ödeme sistemine dahil olanlar ek indirimden faydalanabiliyor.

Tahmini satış bedeli açıklandı

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda tahmini satış bedelleri açıklanmaktadır. Belirlenen minimum bedeller üzerinden alıcıların teklif vermesi istenir. Ancak alıcı olmadığı durumlarda konutu aynı fiyat üzerinden almakta mümkün. Şu an için Milli Emlak’ta aktif ilanlar Ankara, Hatay, Zonguldak ve Bilecik illerini kapsamaktadır.

Ankara’da Etimesgut, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde satışa çıkarılan 95 konut için tahmini satış bedelleri verildi. Bu bedeller 45 bin TL ila 310 bin TL arasındadır. Konutlar için ihalenin düzenleneceği tarih 21 Eylül 2020 olarak bildirildi.

Hatay’da 19 adet konut için 6 Ekim 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. İlgili konutlardan 18 adeti Defne’de bulunurken, 1 adeti ise Antakya ilçesinde bulunuyor. Tahmini satış bedelinin 165 bin TL ila 340 bin TL arasında değiştiği bildirildi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 34 konut için 16 Eylül 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. Tahmini satış bedeli ise 50 bin TL ila 245 bin TL arasında değişiyor.

Zonguldak ve Bilecik’te ihale süreci

Zonguldak’ta 5 adet konut için 30 Eylül 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. Tahmini satış bedeli ise 210 bin TL ila 215 bin TL arasında değişiyor.

Bilecik’te 6 adet konut için 30 Eylül 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. Tahmini satış bedeli ise 140 bin TL ila 170 bin TL arasında değişiyor.