Kategoriler
Proje Haberleri

‘Her ilçenin gayrimenkul geliştirme politikası olmalı’

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Özelmacıklı, gayrimenkul ticaretinin ekonomik gelişme ve refah açısından önemli yer tuttuğunu söyledi. Özelmacıklı, “Gayrimenkul geliştirme süreçleri, geniş kamu politikaları çerçevesinde değerlendirilmeli. Her ilin hatta ilçenin bir gayrimenkul geliştirme politikası olmalı” dedi.

Hakan Özelmacıklı, Dubai’de düzenlenen Cityscape Global fuarı dönüşü bazı açıklamalar yaptı. Özelmacıklı, “Bir ülke içindeki şehirlerin bile ayrı gayrimenkul geliştirme faaliyetlerinin ve çalışmalarının olduğunu görüyoruz. Dubai bu noktada çok yerinde bir örnek” dedi.

Özelmacıklı, bu konuda emlak işletmeleri ve profesyonel emlak danışmanlarına daha çok iş düştüğünü ifade etti. Hakan Özelmacıklı, “Şehirlerimizi birer marka olarak yurt dışı pazarlara taşımak için daha çok gayret göstermeliyiz. Özellikle Müslüman bir ülke olarak 15 milyar dolarlık Orta Doğu pazarından daha çok pay alabilmeliyiz. Doğal güzelliklerimiz, dört mevsimi barındıran şehirlerimiz, tarih ve kültürel mirasımız ile daha çok yatırımcıyı ülkemize çekebilmeliyiz” diye konuştu.

Özelmacıklı, inşaat projelerinin bitirilmesine ilişkin risklerin sigortalanması gerektiğini ve belediyelerin bu projeler için akreditasyon sağlaması gerektiğini ifade etti. Hakan Özelmacıklı “Değere etki edecek politikalar ve yenilikler geliştirilmeli. Örneğin İstanbul için ayır ayrı turizm, kültür, finans, lojistik, inovasyon ve bilgi merkezi politikaları bölgeleri oluşturulmalı. Kanal İstanbul ve Atatürk Havalimanı gibi alanlar için acil projeler yapılmalı geliştirme süreçleri başlamalıdır. Yabancı müşteriler beklentileri satın almaktadır” dedi.

Gayrimenkul geliştirme faaliyetlerinin ekonomik gelişme ve refah açısından önemli yer tuttuğunu söyleyen Hakan Özelmacıklı, “Gayrimekul geliştirme süreçleri, geniş kamu politikaları çerçevesinde değerlendirilmeli. Her ilin hatta ilçenin bir gayrimenkul geliştirme politikası olmalı” diyerek sözlerini tamamladı.