Kategoriler
Toki Haberleri

Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut projesi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteği ile hayata geçirilecek olan Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut projesi başlatılıyor. Başlatılacak olan bu toplu konut projesi ile dar  gelirli vatandaşların daha kolay ev sahibi olması planlanıyor.

Başlatılacak olan toplu konut projesi ile ilgili detaylar 12 Aralık 2019 Perşembe günü (bugün) saat 12.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde paylaşıldı. Proje ile ilgili tüm detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu toplantıda anlatıldı. Dar gelirli vatandaşlara konut sahibi olma yolunu açacak olan bu proje ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale yolu ile hayata geçirilecek olan Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilecek.

Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut projesi konut tipleri

Hayata geçirilecek olan Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut projesi kapsamındaki konut projelerinde yer alması planlanan dairelerin tipleri iki farklı şekilde projelendirilecek. Daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte hayata geçirilecek. 2+1 dairelerin büyüklükleri 75 metrekare ile 85 metrekare arasında olacak. 3+1 dairelerin alanları ise 100 metrekare olarak projelendirilecek. Projede yer alacak olan konut bloklarının zemin kat + 2 normal katlı, zemin kat + 3 normal katlı ve zemin kat + 4 normal katlı olması bekleniyor.

Taksit ve ödeme seçenekleri neler?

Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında hayata geçirilecek olan projelerde aylık 894 TL’den başlayan taksitle ödeme yaparak sahip olmak mümkün olabilecek.  2+1 dairelere 894 TL’den başlayan taksitlerle, 3+1 dairelere ise 1.022 TL’den başlayan taksitlerle sahip olmak mümkün. Konutlar için kullanılacak kredilerin vadeleri ise 240 aya kadar uzatılabiliyor.  Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar yüze 10 peşinat ödedikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeme yaparak sahip olabilecekler.

Konut fiyatları ne kadar olacak?

Konut projelerinde yer alacak olan 2+1 ve 3+1 dairelerin fiyatları da belli oldu. 2+1 tipinde hayata geçirilecek olan dairelerin fiyatları 140 bin TL ile 180 bin TL arasında değişiyor. 3+1 tipinde hayata geçirilecek olan konutların fiyatları ise 160 bin TL ile 210 bin TL arasında değişiyor.

TOKİ 100 BİN KONUT HANGİ İLLERDE ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

81 ilde toplam 100 bin sosyal konutun inşa sürecini başlıyor. Başlatılan projelerin 1 yıl ile 1.5 yıl içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır.

Konut projelerine başvurular ne zaman yapılacak?

20 yıl vade ile kira öder gibi konut sahibi olma fırsatı sunulacak olan Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında başvurular 16 Aralık 2019 tarihi ile 15 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin projenin yapılacağı  İlde bulunan yetkili Şubeler aracılığı ile yapılacak.

Başvuru bedelleri 2+1 tipindeki daireler için 500.- TL olarak belirlenirken 3+1 tipindeki daireler için ise 1.000.-TL olarak belirlendi.

Başvurular;
1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
3.Kategori olan “Emekli Vatandaşlarımız
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarıolmak üzere 4 farklı kategoride yapılacak.

Projeler hangi illerde yapılacak

Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında 81 ile 100 bin konut hayata geçirilecek. İstanbul İlinde 10.000 konutluk proje, Ankara İlinde 4.000 konutluk proje, İzmir’de 3.500 konutluk projeler hayata geçirilecek. İl İl yapılacak konut sayısı ise aşağıdadır.

TOKİ KONUTLARINA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

– T.C. vatandaşı olması,

– Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması,

– Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması(Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

– Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/ kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve – Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

– Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması,

– Aylık hane halkı gelirinin İstanbul’da yaşayanlar için 6 bin TL, diğer şehirlerde yaşayanlar için ise 5 bin 500 TL’nin üzerinde olmaması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

– Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları, yalnızca bir adet başvuru yapması gerekiyor.

– Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. ( Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları hariç)

Proje ile ilgili daha fazla bilgi almak almak için 444 86 54 nolu telefonu arayabilirsiniz.