Kategoriler
Manşet Proje Haberleri

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü kapılarını açıyor

Etra Holding’in öncülüğünde, ABD’nin yaşlı yaşam uzmanı Avendelle ve Acıbadem Sağlık Grubu’nun iş birliğiyle hazırlanan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’nin ilki, İstanbul’da kapılarını açacak.

Yalnızca 55 yaş ve üzerindekilerin yaşayacağı, Türkiye’nin ilk ve tek sağlıklı yaşam köyü olan HerDem projesinin ilki, İstanbul’un Silivri ilçesindeki Selimpaşa’da yapıldı. Projedeki ilk örnek konak ziyarete açıldı. İsteyenler konağı ziyaret edip hakkında bilgi alabiliyor.

7/24 sağlık hizmetinin olduğu HerDem’de iki katlı 45 konak bulunuyor. HerDem sakinleri, sebzeleri ve meyveleri dalından koparıp yiyebilecek.

HerDem İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun, proje hakkında bilgi verdi. Tayfun, “Büyüklerimizin emeklilik döneminde ve ilerleyen yaşlarında rahatı ve mutluluğu hepimiz için çok önemli. Bu nedenle HerDem’de onlar için sosyal, aktif ve doğal bir yaşam oluşturmayı hedefledik” dedi.

Proje, TEM ve E5 otoyollarının kesiştiği noktada bulunuyor. Projede görev yapacak sağlık ekibi, ABD’de özel eğitim alacak.

Köy içindeki ulaşım, golf araçlarıyla sağlanacak. Projede restoran, kafe, kır kahvesi, tiyatro ve sinema, kütüphane, atölyeler, market, kuaför, yüzme havuzu, spor salonları, tuz odaları, saman odaları ve köpek parkı gibi birçok sosyal donatı mevcut.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde her konakta 10 veya 14 bağımsız hane ve 100 metrekare iç avlu bulunuyor. Brüt 60 metrekare olan 1+1 bağımsız haneler 1 oda, 1 yaşam alanı (salon + mutfak), 1 banyodan ve 1 balkon / terastan oluşuyor. 2+1’ler ise 86 metrekare olarak sunuluyor. Satın alma fiyatları 1+1 dairelerde 337 bin TL’den başlıyor.