Kategoriler
Proje Haberleri

Hızlı tren projelerinde sayıca artış var

Hızlı tren projelerini salgın hastalık demeden yakından takip eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye adına oluşturulan yeni projeler için toplantı düzenledi. Gelecek ay temmuzda yapılacak olan Ankara-Bursa Yüksek Hızlı Tren Projesinde ikinci etabın tamamlandığını söyleyen Ulaştırma Bakanı, hattın hizmet hayatına 2023 yılında başlayacağını duyurdu.

Bakanlıkta önemli ziyaretçiler eşliğindeki toplantı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun başkanlığında yakın zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu’na ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret katılımcıları arasında yer alan Bursa milletvekillerinden Refik Özen, Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Zafer Işık, Müfit Aydın, Vildan Yılmaz Gürel ve Atilla Ödünç isimleri önlere çıkmaktadır. Bakanlık ziyaretinin ardından gerçekleştirilen toplantı da Bursa üzerinde gerçekleştirilmesi beklenen önemli ulaşım yatırımları ayrıntılı olarak ele alındı.

Talep doğrultusunda hat çalışmaları yoğunluk kazandı

Yakın zamanda çalışmaların ağırlık kazandığı Ankara-Bursa Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkındaki görüşler toplantı esnasında yeniden masaya yatırılmıştır. Göreve başladığı ilk günden bu yana ulaştırma projelerini yakından takip eden Karaismailoğlu; toplantı konuşmasını ulaştırma projelerindeki asıl hızın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen bir söz olduğunu hatırlatarak başlattı. Cumhurbaşkanı tarafından verilen talimatın projede özellikle hız kazandırılması ve biran evvel hizmet hayatına başlaması olduğunu söyleyen Karaismailoğlu; beklenen tren hattı için yeni bir ihale gerçekleştirmek üzere olduklarını duyurdu. Bu ihalenin gelecek ay temmuzda gerçekleştirilmesi beklenirken, projeye harcanan toplam paranın 11 milyar TL tutarında olduğu söylenmiştir.

Hızlı tren projelerinde artış yaşanıyor

Toplantının bir diğer konusu haline gelen; toplamda 1 milyar 800 TL harcamaya neden olan bir diğer proje, Geçit-Bursa Şehir Hastanesi metro hattı yeniden ele alındı. Proje için son aşamanın tamamlandığından bahseden Bakan Karaismailoğlu, ihalenin önümüzdeki günler içerisinde yapılacağını söyledi. Projenin temel atma töreni için olumlu gelişmeleri bekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, proje sonunda talepler doğrultusunda törende yer alabilir.

Bursa trafiğinin unutulmadığı toplantıda, Bursa üzerindeki önemli güzergâhlara ait çalışmalar gündemden düşmedi. Orhaneli yolu inşaatının plan doğrultusunda devam ettiği belirtilirken, tamamlanması beklenen projelerin 2023 yılında hizmete girmesi hedefleniyor. Toplantı sonunda açıklama yapan Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu; Bursa adına gerçekleştirilen projeler için yapılan toplantının çok değerli olduğundan bahsederek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkürlerini iletti.