Kategoriler
Gündem Sağlık

HSBC kalıcı olarak evden çalışma için çalışmalara başladı

İngiliz bankacılık devi yaşanan pandemi vak’aları nedeni ile bazı radikal kararlar almaya hazırlanıyor. Dünyada ve Türkiye’de birçok şirket, pandemi sonrasında evden çalışabilmenin yollarını arıyor. Bunlarda biride HSBC bankası oldu. İngiliz bankacılık devi HSBC, İngiltere’deki çağrı merkezi bölümünde çalışanlar için kalıcı olarak evden çalışabilmesi için çalışmalara başladı.

İngiliz bankacılık devi HSBC, Britanya’da çağrı merkezi bölümünde çalışan 1.200 civarındaki çalışanına korona virüs sonrasında da kalıcı olarak evden çalışabileceklerini iletti. Banka bu konu ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Çalışanların yüzde 70’i evden çalışmak istedi

Banka, bireysel müşterilere hizmet veren çağrı merkezi bölümündeki çalışanlara çalışma yeri konusunda esneklik tanınmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Söz konusu birimdeki yaklaşık 1.800 çalışanın yüzde 70’i, ofise dönmeme ve pandemi sonrasında da evden çalışma isteklerini bankaya iletti.

İngiltere’nin bir diğer bir büyük bankası olan Standard Chartered da, yakın zaman önce tüm birimlerinde esnek çalışma kararı almıştı. Çalışanların yüzde 84’ü, ev ve ofisin birlikte kullanıldığı melez bir çalışma sistemi talebini iletmişti.

Exit mobile version