Kategoriler
Toki Haberleri

Iğdır Merkez Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Iğdır İli, Merkez İlçesi’nde hayata geçirilecek olan Iğdır Merkez Toki Evleri projesinde kura çekilişi bugün yapılacak. Kura çekilişinin ardından Iğdır Merkez Toki kura sonuçları açıklanacak. Kura sonuçları açıklandıktan hemen sonra ise kura isim listesi web sitemizde yer alacak. Kura isim listesine en hızlı şekilde ulaşabilmek için web sitemizi takip etmeye devam ediniz.

Proje özellikleri neler?

Alt ve Orta gelir grubunu konut sahibi yapmak için konut üretmeye devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Iğdır’ın Merkez İlçesi’nde inşa edilmesi planlanan Iğdır Merkez Toki Konutları projesinde hak sahibi belirleme kuraları bugün çekilecek. Hayata geçirilecek olan projede toplam 200 adet konuta yer verilecek.

Iğdır Merkez Toki Evleri projesinde 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı konut tipine yer verilecek. Projede yer alan dairelerin alanları ise ihale yapıldıktan sonra netlik kazanacak. Ancak yapılacak olan 2+1 tip konutların 75 ile 80 metrekare civarında, 3+1 tip konutların ise 100 metrekare civarında olması bekleniyor. Projede yer alan dairelerin 175 tanesi 2+1 tip dairelerden meydana geliyor. Projedeki konutların 75 tanesi ise 3+1 tip evlerden meydana geliyor. Konut bloklarının ise zemin +2, zemin + 3 veya zenim + 4 normal katlı olması bekleniyor.

Kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Iğdır Merkez Toki Konutları projesinde kura çekilişi 29 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Toplam 200 adet konut kurasının çekilişinin yapılacağı projede 100 bin toplu konut projesi kapsamında hayata geçirilecek. Kura çekilişi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yapılacak. Canlı olarak yayınlanacak olan kura çekilişi 29 Haziran 2020 tarihinde Pazartesi günü Saat: 14:00’da yapılacak.

Projede yer alan 140 adet 2+1 tip daireye toplam 398 adet başvuru yapıldı. Yapılan başvuruların 2 tanesi Şehit Ailesi kategorisinden, 39 tanesi Engelli kategorisinden , 446 tanesi ise Diğer kategorisinden gerçekleştirildi. 60 adet 3+1 tip daireye ise toplam 388 adet başvuru yapıldı.  3+1 tip dairelere yapılan başvuruların 3 tanesi Şehit Ailesi kategorisinden, 42 tanesi Engelli kategorisinden 343 tanesi ise Diğer kategorisinden yapıldı.

Iğdır Merkez Toki kura sonuçları

200 adet dairenin yer verildiği toplu konut projesinde kura çekilişi yapıldıktan sonra kura isim listesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin web sitesinde yayınlanmaktadır. Kura isim listelerine ayrıca web sitemizden de ulaşabilirsiniz. Kura çekilişi yapılıp kura listeleri belli olduktan sonra aşağıdaki linklere tıklayarak sonuçlara ulaşabilirsiniz.

2+1 dairelerin kura sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız…

3+1 dairelerin kura sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız…

Iğdır İli, Merkez İlçesi’nde hayata geçirilecek olan projenin kura sonuçları ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyen vatandaşlar 444 86 54 numaralı telefonu arayabilir.